matahachiro a scris:
verificati din ce motiv tribunalul nu a validat executarea. ceea ce ma mira este faptul ca spuneti ca ati exercitat APEL si ca acum urmeaza recursul - toata practica judiciara arata ca validarea este supusa doar recursului in lipsa unor dispozitii speciale ale CPC care sa prevada posibilitatea apelului.
ceva nu este in regula.
Exista o minuta a CSM care prevede ca impotriva validarii popririi calea de atac este Apelul. Nu stiu la ce practica va raportati dvs. d-le avocat, dar practica mea e exact invers, cale de atac apel.
Motivarea este banal de simpla, exceptiile sunt de stricta interpretare si expres prevazute de lege. Ca si regula generala avem cale doua cai de atac, apel si recurs. regula speciala spune ca in anumite situatii avem doar recurs. Legea prevede expres situatiile in care calea de atac e doar recursul, fapt ce nu se intampla in cazul caii de atac in actiunile de validare a poprii. Evident, rezulta ca avem si apel si recurs.
Am vazut si speta in care calea de atac gresit mentionata la fond a fost recalificata drept apel de catre instanta de control.