avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale poprire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

poprire

speta mea este cam asa:
in prima instanta s a pronuntat o hotarare de validare a popririi prin care SC devine tert poprit. Am formulat recurs motivat de faptul ca debitoarea nu mai este salariata noastra , insa a fost respins ca netimbrat (nu am ajuns la termen si formulasem o cerere de amanare, dar asta e altceva, e vina mea#-o#-o) .
Ce cale de atac/solutie mai am in acest caz????
Nici nu vreau/nu pot sa platesc pt ca nu am cum infiinta poprirea avand in vedere ca debitoarea nu mei e salariata mea si nu cunosc actualul loc de munca al acesteia.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 10:52, 19 Iulie 2012
faceti recurs deoarece hotarirea de validare se ataca cu apel si nu cu recurs asa cum s-a retinut in cazul dvs. exista o nota a CSM din 2010 privind calea de atac si s-a stabilit (discutam in alta parte valoarea juridica a unei asemenea note de unificare a practicii judiciare insa ea exista si dvs va foloseste acest lucru) ca apelul este calea de atac si nu recursul.
daca ati depus cerere de aminare si aveti dovada depunerii puteti incerca sa obtineti o casare cu retrimitere spre judecare.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
Mihai Costache, Avocat
stiu ca, calea de atac e apelul, insa pe hotararea judecatoriei scria cu "recurs in 15 zile"...si nu am mai reusit sa ma judec si sa recalificam recursul in apel, cererea fiindu mi respinsa ca netimbrata.
Deci pot face recurs impotriva hotararii pronuntate de Tribunal (in cat timp, avand in vederea ca hotararile lor nu se comunica si nu am formulat inca o cerere de eliberare a unui exemplar??)
Am dovada depunerii cererii de amanare, insa din cate stiu timbrajul are intaietate in fata altor cereri asa ca nu stiu ce sanse as avea pe casare cu rejudecare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare ralucagogiltan ralucagogiltan prin cererea initiala reclamantul a solicitat anularea a doua contracte de vanzare - cumparare. procesul a fost judecat in fond, apel si recurs. in recurs ... (vezi toată discuția)
Recurs respins -netimbrat Monica H. Monica H. speta mea e cam asa: Am formulat recurs. pentru primul termen instanta mi-a pus in vedere sa timbrez . Tot pt primul termen am formulat cerere amanare pt ... (vezi toată discuția)
Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar NeluBalas NeluBalas Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar. Am uitat sa depun chitanta la dosar . Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)