avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar

Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar.
Am uitat sa depun chitanta la dosar .
Nu am fost citat si nu am stiut data judecarii astfel ca s-a judecat in lipsa.
Instanta respinge recursul ca NEFONDAT.IREVOCABILA.
Ce se mai poate face , mai pot formula si depune o alta actiune ?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:35, 30 Ianuarie 2015
Formulati contestatie in anulare si depuneti chitanta
Daca s-a anulat actiunea pentru netimbrare deschideti alt proces.
Nu va complicati inutil si fara sanse de reusita...

Doar daca este ceva sub imperiul respectarii unui termen si este imposibil a se deschide alt proces ar fi ceva deoasebit de complicat,
De ce să formuleze contestație în anulare și cum să introducă o altă cerere dacă recursul a fost respins ca nefondat??

Domnule Balas, recursurile care sunt netimbrate se anulează, nu se resping. Instanța a pronunțat o soluție pe fondul cererii de recurs. Lipsa timbrajului se soluționează pe cale de excepție, instanța nemaisoluționând fondul recursului.

Sigur acesta este soluția? Sigur aveați obligația să timbrați?
Buna seara.Eu nu am primit citatie, deci nu am stiut ca se judeca pe 11 dec. si nu am fost prezent.Am aflat intamplator si intrand pe site-ul T.B. am aflat solutia :"Respinge recursul ca nefondat.IREVOCABILA"Verificand actele mele am gasit chitanta cu care am platit taxa de timbru judiciar si am tras EU concluzia ca asta ar fi motivul respingerii + absenta datorata fap
tului ca n-am primit CITATIE.Cum pot afla mai repede motivele respingerii si care ar mai fi
calea de a continua actiunea ,de a-mi sustine recursul ?Deocamdata intreb pe toata lumea si nu stiu ce-i de facut.Cu siguranta insa ,daca eram citat aveam chitanta la mine si o depuneam atunci , pe loc.Daca asta a fost motivul si nu altul,neprezentarea spre exemplu.
Daca aveti variante,multumesc anticipat.Cu stima,
Cred că nu m-am făcut înțeleasă. Dacă problema era timbrajul, atunci soluția instanței ar fi fost alta. Dacă instanța ar fi constatat că nu ați timbrat, pe site ați fi citit o altă soluție, și anume ”Anulează recursul ca netimbrat. Irevocabilă”. Deci nu timbrajul a fost problema.

Nu mai puteți continua recursul pentru că acesta a fost soluționat prin hotărârea pe care ați citit-o pe site, deci nu mai aveți ce să continuați. Înțeleg că vă judecați potrivit vechiului Cod de procedură civilă. În această situație, hotărârea pronunțată în recurs nu vi se comunică. Trebuie să mergeți periodic la arhiva instanței și să verificați dacă a fost redactată decizia civilă. După redactare, solicitați să vi se comunice o copie a acesteia și cereți și dosarul. În dosar veți verifica dacă există dovada citării dvs. pentru termenul din 11 decembrie 2014. După ce veți avea hotărârea instanței și după ce veți vedea ce există la dosar cu privire la citarea dvs., reveniți în acest topic ca să vedem ce este de făcut.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Respingere recurs arinaioana arinaioana Buna ziua, Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de timbru page page Bună,într-o contestatie la executare mi-a respins actiunea ca netimbrata,nefiind prezenta la primul termen si am fost citata cu aceasta mentiune ,as dori sa ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)