avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... respingere recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

respingere recurs

Buna ziua,

Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in 10.12.2012, iar cererea de recurs a fost depusa in data de 19.12.2012. Este intradevar depusa tarziu?
Ce as mai putea face? Sa deschid alt proces la judecatorie sau exista si o alta cale de atac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 12:57, 20 Martie 2013
Ar trebui sa ne dati mai multe detalii despre cauza dv, altfel nu va prea putem ajuta.
Am inaintat la judecatorie o actiune care a fost respinsa ca netimbrata. Nu am timbrat-o deoarece nu am primit citatia - a fost trecuta ca afisata de cei de la posta. Ca urmare a respingerii actiunii am facut cerere de recurs aratand motivele pentru care nu am timbrat actiunea si am solicitat repunerea pe rol a dosarului.
La termenul recursului am depus dovada achitarii taxei judiciare si a timbrului judiciar, asa cum era specificat in citatie.
Avocatul intimatului a solicitat respingerea recursului pe exceptia tardivitatii, ceea ce a si facut instanta, declarand recursul nul.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
termenul de recurs este de 15 zile calculat de la comunicarea hotararii. la calculul termenului de recurs nu se ia in considerare prima si ultima zi.
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in continuare, avand in vedere ca recursul a fost respins pe exceptia tardivitatii. Mentionez faptul ca de la pronuntarea hotararii (10.12.2012) si pana la 19.12.2012 data la care am depus cererea de recurs (inclusiv) au trecut 9 zile. Pot ataca cumva aceasta solutie pe care a dat-o instanta? Pot face contestatie in anulare?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
adresati instantei o noua cerere cu acelasi obiect si aveti grija sa o timbrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ? ioana_26 ioana_26 buna ziua ! am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)