Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in 10.12.2012, iar cererea de recurs a fost depusa in data de 19.12.2012. Este intradevar depusa tarziu?
Ce as mai putea face? Sa deschid alt proces la judecatorie sau exista si o alta cale de atac?
Multumesc
Am inaintat la judecatorie o actiune care a fost respinsa ca netimbrata. Nu am timbrat-o deoarece nu am primit citatia - a fost trecuta ca afisata de cei de la posta. Ca urmare a respingerii actiunii am facut cerere de recurs aratand motivele pentru care nu am timbrat actiunea si am solicitat repunerea pe rol a dosarului.
La termenul recursului am depus dovada achitarii taxei judiciare si a timbrului judiciar, asa cum era specificat in citatie.
Avocatul intimatului a solicitat respingerea recursului pe exceptia tardivitatii, ceea ce a si facut instanta, declarand recursul nul.
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in continuare, avand in vedere ca recursul a fost respins pe exceptia tardivitatii. Mentionez faptul ca de la pronuntarea hotararii (10.12.2012) si pana la 19.12.2012 data la care am depus cererea de recurs (inclusiv) au trecut 9 zile. Pot ataca cumva aceasta solutie pe care a dat-o instanta? Pot face contestatie in anulare?
Multumesc.
Proceduri in recurs
emil6702
1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs?
2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ?
ioana_26
buna ziua !
am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)