avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunere pe rol ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere pe rol ?

buna ziua !
am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se pronunta ,admite exceptia lipsei timbrarii ......,anuleaza cererea de chemare in judecata a ....... , cu drept de recurs 15 zile.
Eu am facut o cerere de repunere pe rol , am depus timbrele, inca nu am primit nimic (de 1 luna am confirmarea de primire a cererii, cred ca vacanta judecatoreasca ingreuneaza demersul ).Acum insa nu stiu daca am procedat corect, daca nu mai pot cere restituirea taxei de timbru ,daca se respinge ?
Daca s-a pronuntat deja instanta nu mai are rost cererea de repunere pe rol.
Cel mult puteati incerca un recurs.

Puteti sa depuneti o nou actiune cu taxele platite corespunzator de la inceput.
Trebuia sa introduci din nou cererea de ccu taxa de timbru si timbre judiciare;
Nu stiu unde ai introdus cererea de repunere pe rol;
Normal in acest dosar aveai posibilitatea de a face recurs, dar n-avei motive sa-ti fie admis ca sa trimita dosarul spre judecare la instanta de fond;
Cererea de repunere pe rol se face cand dosarul este suspendat;
Repunerea pe rol se poate solicita doar dupa suspendarea actiunii, in termen de 1 an.Or, Dv. aveti o sentinta judecatoreasca prin care cererea Dv. a fost anulata pentru timbrare.Daca nu ati facut recurs nu va ramine decit sa inaintati o noua actiune timbrata legal.
sa incep si procedura de conciliere din nou sau este valabila cea facuta in dosarul respectiv, oricum nu sa prezentat
deci nu mai pot solicita nici restituirea taxei de timbru, era in jur de 300 lei, in fond nu s-a folosit ?

Alte discuții în legătură

Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)