avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... respingerea exceptiei netimbrarii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

respingerea exceptiei netimbrarii

daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de timbru iar la al doilea termen am cerut anularea recursului ca netimbrat conform art.20 alin.1 si 3 din Legea 146/1997,de ce mi sa respins exceptia netimbrari si sa repus cauza pe rol?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:05, 21 Noiembrie 2010
Posibil sa fi timbrat pana la sfarsitul sedintei, iar la momentul deliberarii chitanta se afla la dosar.
probabil ca pana la sfarsitul sedintei de judecata sa se fi timbrat si acesta e motivul si pentru respingerea exceptiei si pt. repunerea cauzei pe rol
va multumesc de raspunsuri.
leonida a scris:

va multumesc de raspunsuri.

o sa merg sa cer dosarul la studiu sa vad daca a depus taxa de timbru,dar am o nelamurire,conform art 20 alin.2 din Legea 146/1997 in care se stipuleaza ca:"daca taxa de timbru nu a fost platita in cuantumul legal in momentul inregistrarii cererii.......instanta va pune in vedere petentului sa achite suma datorata pana la primul termen de judecata",asta inseamna ca a fost citata cu mentiunea achitarii taxei de timbru?trebuia pana la primul termen?
legal trebuia sa fie citata partea cu mentiunea achitarii taxei de timbru pana la primul termen.

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)