avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ?
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 02:33, 22 Aprilie 2009
Depinde de situatie... daca esti jurist au ba, daca e mare sau mica, daca s-a pus in vedere prin citatie... etc.
La primul termen s-a amanat pentru ca nu platise reclamantul taxa , la al 2 lea termen iar s-a amanat pentru ca reclamatul a cerut termen ca sa plateasca taxa. Deja la al 2 lea termen reclamantul nu platise taxa. Si i s-a admis cererea. E corect si legal
Potrivit art.20 din Legea nr. 146/1997, taxele judiciare de timbru se platesc anticipat, aceasta inseamna ca la inregistrarea actiunii trebuie facuta si dovada achitarii taxei de timbru corespunzatoare. Daca instanta constata ca nu s-a achitata taxa in cunatum corespunzator este obligata, ca pri n citatie sa puna in vedere reclamantului sa se achite de aceasta obligatie. In cazul in carela primul termen reclamantul invedereaza ca nu a fost citata cu aceasta mentiune se mai poate acorda un termen pentru achitare. Daca reclamantul a fost prezent in instanta si i s-a pus in vedere persoanl, sau prin aparator ca are de achitata taxa, sau daca nu a fost prezent este citata cu aceasta mentiune, atunci nu se justifica acordarea a inca unui termen. Se putea invoca la al doilea termen exceptia netimbrarii si solicita instantei sa se pronunte prin anularea cererii. A se acorda mai mult de un termen pentru acest motiv, este de-a dreptul o ingaduinta exagerata din partea instantei, in opinia mea.
Se pot obtine mai multe termene cu vreo cerere de esalonare sau scutire conform 74 CPC... si chiar de e respinsa, instanta mai da un termen... :D
Nu stim care e situatia in cazul dv., care sunt motivatiile instantei din incheieri, cum ati procedat dv...
Multumiri!Sa speram ca la urmatorul termen i se va respinge actiune ca netimbrata ca sanse s-o timbreze nu sunt

Alte discuții în legătură

Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru otto2007 otto2007 va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: am dat in judecata asociatia de proprietari pt pretentii ( restituirea sumelor pretinse fara justificare legala, ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru rodica stan rodica stan Sint pirit intr-un proces de succesiune, reclamantului i s-a refuzat de 2 ori acordarea ajutorului juridic pt. plata taxei de timbru pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)