avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru

Sint pirit intr-un proces de succesiune, reclamantului i s-a refuzat de 2 ori acordarea ajutorului juridic pt. plata taxei de timbru pe care trebuie sa o plateasca.
Intrebare : acum, la al 3-lea termen - judecatorul poate hotarii continuarea procesului, desi reclamantul refuza constant plata taxei de timbru ? Cum ma sfatuiti sa procedez daca, desi nu s-a platit taxa de reclamant, judecatorul continua procesul ? Mentionez ca reclamantului i s-a pus in vedere in scris DE LA PRIMUL TERMEN sa platesca taxa - SUB REZERVA ANULARII CAUZEI. (intre timp s-a schimbat judecatorul). Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:28, 15 Martie 2011
daca nu i s-a acordat ajutor si refuza sa plateasca taxa, cererea se va respinge ca netimbrata, nu se judeca partajul fara achitarea taxai de timbru
Invocati exceptia netimbrarii cererii, judecatorul va trebui sa o puna in discutie, si fata de situatia expusa de catre dvs va admite exceptia anuland actiunea ca netimbrata sau insuficient timbrata(daca a achitata totusi o taxa modica)
@rodica stan
Nu ne-ati spus ce va doriti. Aveti interes in dezbaterea succesiunii sau e mai bine ca procesul sa inceteze?
Am interes ca procesul sa inceteze, sint mult prea bolnava si stresata sa doresc dezbaterea succesiunii ! Cu multumiri pt. sfaturi.
Ok, atunci invocati exceptia netimbrarii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare taxa timbru interventie principala gsp23 gsp23 Daca depun o interventie principala netimbrata imi va comunica instanta cuantumul taxei? Va putea fi respinsa ca netimbrata daca nu mi se comunica taxa? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru neachitata de unul dintre parati- consecinte amavrancea amavrancea Buna ziua, Intr.un proces de dezbatere a unei succesiuni sotia supravietuitoare cheama in judecata cei patru copiii ai sai si ai defunctului. Intampinarile ... (vezi toată discuția)