avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe de timbru

Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins chiar daca este timbrat pentru netimbrarea actiunii in fond?
Handsu
1. Timbrarea actiunii pe fond este una iar timbrarea recursului este alt lucru. In cazul incare actiunea a fost anulata ca netimbrata recursul se timbreaza cu 4 lei, insa acest lucru nu are nici o influenta asupra timbrarii sau netimbrarii cererii de fond a actiunii pentru ca recursul se timbreaza separat.
2. Asadar recursul poate fi respins ca nefondat, instanta de recurs constatand ca in mod legal instanta de fond a anulat actiunea ca netimbrata.
3. Solutia ? Daca recursul se respinge, respectiv daca actiunea trebuia timbrata si nu ati timbrat-o pierdeti vremea cu recursul, mai bine introduceti din nou actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)