avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in aceasta situatie, ce as putea face?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in aceasta situatie, ce as putea face?

am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru judiciar" pina la data procesului, cererea i-mi va fi anulata. Intrucit intentionam sa ma prezint la proces, insa n-am reusit din motive independente de vointa mea, am rugat un prieten (in ultimul moment), ca la proces sa prezinte el chitanta si timbrul respectiv si sa ceara judecarea in lipsa mea.
Insa, intrucit completul de judecata si-a rezolvat repede cauzele, prietenul a ajuns prea tirziu si in ciuda insistentei (pin intermediul grefierei), judecatorul a refuzat sa primeasca chitanta si timbrul respectiv, spunindu-i prietenului ca voi primii hotarirea acasa. In aceasta situtie, ce as putea face ca totusi si cauza mea sa fie judecata? - multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
dmh, utilizator
Cel mai recent răspuns: dmh , utilizator 11:46, 18 Noiembrie 2009
Introduceti o noua actiune pe rolul instantei, actiune pe care o timbrati. Taxa judiciara de timbru se datoreaza in temeiul Legii nr. 146/1997.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
am incercat sa introduc la registratura curtii respective cererea de repunere pe rol cu chitanta si timbrul respectiv, insa am fost refuzat, spunindumi-se ca dosarul este inchis. In aceasta situatie, va rog, ce pot face? - multumesc.
va rog, daca cineva stie si vrea sa-mi scrie, ce trebuie sa fac pentru ca aflat in situatia mentionata mai sus, totusi cauza sa-mi poata fi judecata. -multumesc.
Cauza a fost judecata iar instanta s-a pronuntat in sensul anularii actiunii dvs. ca netimbrata. Nu mai aveti ce sa repuneti pe rol, prin pronuntarea hotararii instanta s-a dezinvestit.

V-am spus mai sus dar repet: introduceti din nou actiunea pe rol si timbrati.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
va rog, - unde si cum introduc "din nou" actiunea pe rol si cu cit timbrez? -va multumesc.

Alte discuții în legătură

Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Care este taxa timbru judiciar pentru recurs la hot.dizolvare srl pentru nededepunere in termen a situatiei financiare mobelta mobelta In procesul de fond nu m-am putut prezenta la termenul fixat si,desi situatia financiara a fost depusa inainte cu 25 zile, prin hotararea pronuntata s-a ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)