avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care este taxa timbru judiciar pentru recurs la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care este taxa timbru judiciar pentru recurs la Hot.dizolvare SRL pentru nededepunere in termen a situatiei financiare

In procesul de fond nu m-am putut prezenta la termenul fixat si,desi situatia financiara a fost depusa inainte cu 25 zile,
prin hotararea pronuntata s-a acceptat cererea ORC.Fiind in regula cu toate situatiile,nu doresc dizolvarea firmei.
Nu am reusit sa aflu valoarea taxai judiciare de timbru,pentru a inainta cererea de recurs.
O alta intrebare se refera la cine adresez cererea:Tribunalului sau Curtii de Apel? Sunt elemente obligatorii care trebuie sa la cuprind in cererea de recurs?M-ar ajuta mult daca as gasi un model.
Cu multe multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 21:17, 5 Octombrie 2009
1. Valoarea taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar (cel mobil) este jumatate din valoarea achitata la fond.

2. Motivele de recurs le inaintati, in termen de 15 zile libere de la comunicarea hotararii, instantei care a pronuntat hotararea la fond.
Puteti sa inaintati motivele de recurs si, direct, instantei care va pronunta hotararea in recurs.

3. Recursul fiind o cale extraordinara de atac, modificarea ori casarea hotararii se pot cere pentru motivele aratate la art. 304 Cod procedura civila.
Potrivit art. 304 ind. 1 Cod procedura civila, "recursul declarat impotriva unei hotarari care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de casare prevazute in art. 304, instanta putand sa examineze cauza sub toate aspectele."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Eu m-am aflat in aceeasi societate, am facut recurs la Curtea de Apel, dar din neglijenta, nu am achitat taxa de timbru de 19.5 Ron si nu am achizitionat timbru judiciar de 0.15 Ron. Binenteles, s-a respins recursul pe acest motiv. Se poate face o contestatie in anulare? Daca da, atunci cum motivez?
Decizia prin care recursul a fost anulat ca netimbrat nu mai poate fi atacata.
Promovarea unei cai extraordinare de atac ar urma sa fie respinsa ca inadmisibila, intrucat motivele pentru care pot fi exercitate contestatia in anulare si revizuirea sunt strict si limitativ prevazute de Codul de procedura civila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc pentru raspuns, dar asta ce inseamna, ca nu mai pot contesta decizia de dizolvare, desi am depus demult situatiile financiare? Deciziei anterioare, emisa de tribunal, i-a expirat termenul de contestatie, deci ce fac? Va roooog, sunt foarte speriata, cum pot ajunge sa evit dizolvarea firmei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Hotarare data fara drept de apel cristiana11 cristiana11 as dori sa stiu in ce conditii o [b]hotarare se da fara drept de apel, adica doar cu recurs in termen de 15 zile [/b]Mentionez cu hotararea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Contestatie, ilie.gheorghe ilie.gheorghe Buna seara, Cine poate sa-mi raspunda: Am contestat o decizie de pensionare la un tribunal judetean care nu a dat o solutie favorabila.Hotararea ... (vezi toată discuția)