avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrat actiunea, omis a depune chitanta la dosar

Cu trei saptamani inainte de termen am platit la CEC si am primit chitanta pt taxa de timbru judiciar.
Am uitat sa depun chitanta la dosar .
Nu am fost citat si nu am stiut data judecarii astfel ca s-a judecat in lipsa.
Instanta respinge recursul ca NEFONDAT.IREVOCABILA.
Ce se mai poate face , mai pot formula si depune o alta actiune ?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:35, 30 Ianuarie 2015
Sfatul meu este să așteptați redactarea hotărârii și de-abia apoi să formulați contestație în anulare. Calea de atac trebuie motivată, iar motivarea se face în funcție de ceea ce a hotărât instanța și de ceea ce găsiți la dosar în legătură cu citarea dvs.
Sarut mana.Am depus o contestatie in anulare , pana azi nu s-a redactat hotararea.Am primit citatia cu termenul,ma pot prezenta sa-mi sustin doar ce am scris in contestatie ?
Stima,
Eu ma gandesc si la alte variante posibile :

1. Referitor la recurs : Poate si partea adversa a declarat recurs si acela a fost respins ca neintemeiat. Dar in acest caz tot trebuia ca si recursul dvs sa fi fost "ANULAT" ca nefiind "NETIMBRAT", nu respins....
2. Referitor la procedura de citare :
Normal si legal era sa fiti citat iar pe citatie, instanta sa va fi pus in vedere sa timbrati recursul sub sanctiunea anularii acestuia.
Daca nu ati fost citata deloc este "lipsa de procedura" si vi s-a icalcat dreptul la aparare.
Posibil ca citatia sa fi fost transmisa la avocat ( cam asa se procedeaza daca aveti avocat)
Oricum avocatul trebuia sa va contacteze...
Posibil ca taxa de timbru sa fi fost depusa de avocat...

3. Referitor la hotararea definitiva - Daca procesul s-a judecat in baza vechiului cod de procedura civila, mai aveti la dispozitie caile de atac extraordinare : Contestatia in anulare sau Revizuirea, insa acestea pot fi declarate numai in anumite conditii stabilite de lege si raporate la continutul hotararii judecatoresti si probele din dosar. Daca nu va incadrati in aceste conditii, caile de atac extraordinare vor fi respinse de catre instanta.

Indifernet de calea de atac extraordinara utilizata spuneti ca nu ati fost citat si nu ati depus la dosar taxa de timbru pt ca nu ati stiut cand aveti termen. Lipsa citarii determina nulitatea hotararii pronuntate de instanta si casarea acesteia, intrucat instanta a incalcat procedura civila.

Aper sa va ajute cu ceva...
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere recurs arinaioana arinaioana Buna ziua, Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de timbru page page Bună,într-o contestatie la executare mi-a respins actiunea ca netimbrata,nefiind prezenta la primul termen si am fost citata cu aceasta mentiune ,as dori sa ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)