avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate executa silit trezoreria pentru ca a refuzat ...
Discuție deschisă în Executare silită

se poate executa silit trezoreria pentru ca a refuzat infiintarea popririi?

Am cautat in practica judiciara dar nu am gasit nimic in acest sens.
Speta:o societate are doua dosare de executare cu aceeasi primarie.Intr-un dosar de executare trezoreria infiinteaza poprire pe contul consiliului local x si in al doilea dosar mi se comunica ca nu are cont deschis acelasi consiliu local.Am promovat actiune de validare tert poprit...dar nu stiu daca pot cere executarea silita a trezoreriei.
Cel mai recent răspuns: SABINA BB , utilizator 13:04, 6 Martie 2012
eu am avut un caz relativ similar....era vorba de executarea unui Minister. ...intre timp se schimbase contul de trezorerie...verificati si introduceti incuviintarea executarii unde are sediul judecatoria
multumesc doamnei avocate pentru raspuns.Dar tot nu sunt lamurita.Pot executa trezoreria,adica in loc sa-mi iau creanta de la debitor,execut trezoreria pentru toata suma pt. ca a refuzat infiintarea popririi nejustificat.
Revin cu aceeasi intrebare.Poate fi executata silit Trezoreria?Din spetele citite in cel mai rau caz trezoreria a fost amendata...iar executarea a continuat pe seama debitorului.
Nu, trezoreria e tot statul. Nu s-ar schimba nimic, eventual Instanta poate valida poprire si sa o oblige sa o infiinteze. Puteti cere daune pentru fiecare zi de intarziere in executarea obligatiei, ma gandesc- dar doar impotriva conducatorului unitatii .
multumesc pentru raspuns....si eu care credeam ca ar fi o speta in acest sens sa execut trezoreria,voi incerca sa cer daune pentru fiecare zi de intirziere,incerc,oricum din aceasta incercare invat.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Executare silita - 3 adrese de infiintare a popririi active simultan - impedimente ? catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Va rog ptr suport juridic … Ce impedimente exista daca se infiinteaza prin executor , distinct , 3 adrese de infiintare a popririi catre 3 ... (vezi toată discuția)