avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - 3 adrese de infiintare a popririi ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - 3 adrese de infiintare a popririi active simultan - impedimente ?

Buna ziua ! Va rog ptr suport juridic …
Ce impedimente exista daca se infiinteaza prin executor , distinct , 3 adrese de infiintare a popririi catre 3 unitati diferite , in speta este vorba de executarea silita in provincie si nu in Bucuresti a Statului Roman prin Ministerul Finantelor si adresele de infiintare a popririi vor fi catre terti popriti:
1) Trezoreria locala ;
2) Admin Fin. Publ. locala ;
3) Banca Nat a Romaniei - sucursala locala
Ce impedimente de ordin juridic pot aparea in infiintarea simultana a mai multor popriri (validare / contestare etc) ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:05, 10 Ianuarie 2011
puteti face cite popriri doriti, in baza aceluiasi titlu executoriu. eu fac cite 40 de popriri - una la fiecare banca cu sediul in Bucuresti :)
Va multumesc! Insa citisem o speta in care o executare de sechestru a fost respinsa tocmai ptr k o actiune de validare a popririi ink mai era pe rolul Instantelor , aici este o similitudine ptr k ar deveni simultane 3 actiuni de poprire , bineinteles , ptr aceeasi suma.
Ca argument opozabil din partea debitorului este k in actiunea de validare a popririi (care presupun k va fi distincta ptr fiecare tert poprit in parte) as putea urmarii triplarea sumei sau k nu ar exista controlul sumelor consemnate in limita creantei dat fiind k vor opera , la un moment dat , 3 proceduri simultane de colectare in sensul unei singure sume , deci in mod separat s-ar putea ajunge la poprirea triplului sumei.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
catalin2011, utilizator
acum CPC permite executarea unui titlu executoriu prin toate cele modalitati de executare silita simultan.
Unde este - va rog - actul normativ care stipuleaza asta ?... Speta era solutionata recent la ICCJ ...
art.371 alin.3 modificat prin lg 459 / 2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)