avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire - consemnarea sumelor conditionata de ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite

1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor (instituirea popririi) deoarece pretinde ca era necesara cf. art.373 1 CPC incuviintarea executarii silite.

Rog jurisprudenta , suport logistic - personal apreciez ca infiintarea popririi, se face prin adresa (fara incuviintarea vreunei instante), art. 452-461 C.proc. civ.

2.In cazul in care exista deja un dosar de validare a popririi in derulare ptr un anume tert poprit si s-au mai trimis 2 adrese de infiintare a popririi , nefacind aici discutie de termenul de prohibitie de 3 luni ptr actiunea de validare a popririi in cazul ultimelor 2 terti popriti , cererile de validare a popririi - ptr ultimii 2 terti popriti - pot fi depuse in cadrul aceluiasi dosar aflat deja in derulare ?...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
catalin2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 23:24, 3 Februarie 2011
Nu,este necesara incuviintarea executarii silite de catre instanta competenta.Executorul judecatoresc,in temeiul cererii dvs.de executare silita si a titlului executoriu,se adreseaza instantei de judecata pentru ca aceasta,verificand legalitatea acestei cereri,sa se pronunte asupra incuviintarii.

1. Guvernul a modificat Codul de procedura civila, prin ordonanta de urgenta nr. 42/2009, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.
OUG nr. 42/2009 prevede ca, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."

2. Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
vai de capul meu...pai prietene nu se poate face fara incuviintare. Ma mir de ce specimen de executor judecatoresc ai dat dosarul? Poate ar fi bine sa zici si numele lui ca sa stim sa-l ocolim si sa radem de el....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire ContSters7431 ContSters7431 Va rog foarte mult daca e cineva care poate sa ma ajute cu un raspuns concret bazat pe legea care elucideaza situatia incerta. Speta: dosar executional din ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita ada92 ada92 Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua ... (vezi toată discuția)