avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua executarea silita este conditionata de acordul instantei ( decizia 458/2009 in care curtea constitutionala declara neconstitutionala executarea silita fara acosrul instantei)? Incerc sa fiu mai clar, se ia in considerare data dosarului din 2008 sau data noului termen de executare din 2009 august. Va multumesc anticipat ptr. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:32, 30 Iulie 2009
Da. Adica este obligatoriu acordul instantei de judecata.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
se va lua in considerare data noului termen de executare . deci a doua executare silita este conditionata de acordul instantei .
Prin O.U.G. nr. 42/2009 a fost modificat art. 373 ind. 1 Cod procedura civila, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 324, din 15 mai 2009.

Potrivit actului normativ emis de Guvern, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."

Deci, executarea silita a imobilului este conditionata de respectarea dispozitiilor din actul normativ mai sus mentionat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Am deja stabilita data executarii, eu cum pot sa stiu daca instanta si-a acordul ptr. executare, din ce act?
"Tu" fiind..cine? Debitorul..tertul interesat..?
Simplu, mergi la executor si ceri sa-ti arate dosarul de executare silita.

Alte discuții în legătură

Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)