Prin O.U.G. nr. 42/2009 a fost modificat art. 373 ind. 1 Cod procedura civila, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 324, din 15 mai 2009.
Potrivit actului normativ emis de Guvern, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."
Deci, daca executorul a inceput executarea silita fara acordul instantei, actele acestuia sunt lovite de nulitate.
In primul rand va multumesc pentru amabilitate ,imi este greu sa cred ca se pot intampla astfel de erori
Va multumesc din tot sufletul,voi lua legatura cu executorul judecatoresc.
Sigur, stresul nu este bun dar raspunsul pe care l-ati primit de la executor este mai prost decat stresul.
Fie ca angajati un avocat, fie ca n-o faceti, actele emise de executor sunt lovite de nulitate. Iar de "adresa pentru lista" nu am auzit!
Discutati, totusi, si cu un avocat!
Executare silita
ada92
Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua ... (vezi toată discuția)
Urgent!
camy20
Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei?
ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)