avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am primit o citatie cu contestare la executarea silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

am primit o citatie cu contestare la executarea silita ,va rog frumos ajutati-ma

X-(
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
isaiamariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters96613 , utilizator 23:59, 19 Iulie 2009
Prin O.U.G. nr. 42/2009 a fost modificat art. 373 ind. 1 Cod procedura civila, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 324, din 15 mai 2009.

Potrivit actului normativ emis de Guvern, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."

Deci, daca executorul a inceput executarea silita fara acordul instantei, actele acestuia sunt lovite de nulitate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
In primul rand va multumesc pentru amabilitate ,imi este greu sa cred ca se pot intampla astfel de erori
Va multumesc din tot sufletul,voi lua legatura cu executorul judecatoresc.
:#-o
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
isaiamariana, utilizator
Sigur, stresul nu este bun dar raspunsul pe care l-ati primit de la executor este mai prost decat stresul.

Fie ca angajati un avocat, fie ca n-o faceti, actele emise de executor sunt lovite de nulitate. Iar de "adresa pentru lista" nu am auzit!
Discutati, totusi, si cu un avocat!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

#-o
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
isaiamariana, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita ada92 ada92 Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua ... (vezi toată discuția)
Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)