avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită VALIDARE POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

VALIDARE POPRIRE

Va rog foarte mult daca e cineva care poate sa ma ajute cu un raspuns concret bazat pe legea care elucideaza situatia incerta. Speta: dosar executional din 2007(deci inaintea modificarii codului de procedura civila referitor la INCUVIINTARE), trimisa poprire ianuarie 2010, refuzata de tert poprit pe motivul nerespectarii oug. 42/2009. Care sunt sansele reale de reusita a validarii in instanta a popririi,avand in vedere ca incuviintare nu e facuta?MENTIONEZ ca dosarul apare executional inaintea oug 42/2009.Rog pe cineva sa ma ajute cu un raspuns 'da sau nu' bazat pe argumentatie legala eventual legea care face referire.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: morozancarmen , utilizator 15:13, 28 Februarie 2010
in speta dumneavoastra , tertul poprit presupun ca este Trezoreria .... , din punctul meu de vedere validarea popririi are sanse de reusita intrucat ordonanta respectiva nu se aplica si cererilor de executare depuse anterior intrarii sale in vigoare iar tertul poprit nu are calitatea de instanta
Art. 3731. - Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.

Aici intervine situatia incerta: actioneaza retroactiv? Pentru ca,conform noii proceduri,dosarul devine executional dupa incuviintare.Ma intereseaza in principiu baza legala de care ma pot lega pro sau contra.....multumita OUG 42/2009 ambigua si incompleta.
principiul neretroactivitatii legii civile noi,ma convinge ca se aplica din momentul publicarii in Monitorul Oficial. Insa,ca procedura,impiedica efectuarea noilor acte de executare.
din practica va spun ca nu are efect retroactiv , chiar sunt curioasa de solutie va rog sa o postati cand aveti pronuntarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)
Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie - cat dureaza? fofoloncescu fofoloncescu Stie cineva cat dureaza o punere in posesie de la momentul in care apelezi la expert si pana se termina toata tarasenia? Va multulesc (vezi toată discuția)