avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare hotarare
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare hotarare

Buna ziua,
In cazul in care la sf unui proces s-a facut recurs de catre parata care a pierdut procesul , recursul nefiind suspensiv de executare daca reclamantul se adreseaza executorului judecatoresc pt executare, parata , in cazul acesta ,ar avea posibilitatea sa solicite suspendarea executarii hotararii. Intrebarea mea este unde se depune aceasta cerere ? ma poate ajuta cineva cu un model ? Am inteles ca va trebui depusa cautiune , aceasta unde se poate plati ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ludeea , utilizator 13:39, 8 Mai 2012
Actiunea in contestatie la executare se depune la judecatoria responsabila
Daca instanta apreciaza temeinice motivele imvocate de contestator,poate dispune suspendarea executariii silite,conditionat de plata unei cautiuni

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ................., domiciliat in ..................., judetul ................., str. ..............., nr. ........., etajul ........., apart. ........., fac contestatie impotriva executarii silite a deciziei civile nr....din...... pronuntata de......., ramasa definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie, la cererea intimatului(ei).................domiciliat(a) in........................................
Va rog sa admiteti contestatia si sa anulati formele de executare si totodata sa dispuneti restituirea taxei de timbru in valoare de .......lei, consemnata, precum si obligarea intimatului (ei) la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi angaja cu acest proces.
Solicit, de asemenea, si suspendarea executarii silite in baza art. 403 alin. 1 din Codul de procedura civila, cu plata unei cautiuni pana la solutionarea prezentei contestatii.

Motivele contestatiei sunt urmatoarele:
In fapt, (se prezinta starea de fapt si motivele care justifica suspendarea executarii incepute si anularea executarii)
Bunurile asupra carora s-a inceput executarea sunt urmatoarele: ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................
In drept imi intemeiez contestatia pe dispozitiile art. 399-402 si art. 404 din Codul de procedura civila.
Inteleg sa ma folosesc ca proba de .................................. (cand se solicita si proba cu martori se vor indica numele, prenumele si adresele acestora).
Depun prezenta contestatie, precum si actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat intimatului.

Data depunerii........... Semnatura reclamantului,
........................


DOMNULUI PRESEDINTE AL ...........................


Multumesc.Este insuficient daca se face doar cerere de suspendare a executarii hot pana se solutioneaza recursul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare executare silita redactata gresit nordsat nordsat Buna ziua, Ca urmare a neachitarii ratelor la un credit de nevoi personale in euro, am ajuns in situatia de executare silita atat eu cat si sotia mea care ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie cornel-victor cornel-victor In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in ... (vezi toată discuția)