avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire cu formula executorie

In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in anulare-recurs. La primul termen al contestatiei s-a stabilit amanare pana pe data de 31.05.
Intrebare:
- in baza investirii cu titlu executoriu a hotararii irevocabile, pot apela la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare sentinta, chiar inainte de data de 31.05.?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:50, 20 Aprilie 2010
Da. Afara de ipoteza in care se dispune de catre instanta de judecata suspendarea executarii (in cadrul unei contestatii la executare, in recurs ori in contestatie in anulare) procedura de executare silita a hotararii va continua.
Daca in cadrul contestatiei s-a formulat si cerere pentru suspendarea executarii, nu.
Da, puteti sa puneti in executare hotararea judecatoreasca. Nu are relevanta faptul ca s-a formulat contestatie in anulare. In cazul admiterii contestatiei se poate face intoarcerea executarii.
Sigur ca va puteti adresa executorului judecatoresc cat timp hotararea nu a fost anulata.
Nu s-a formulat cerere pentru suspendarea investirii cu titlu executoriu in cadrul contestatiei in anulare deoarece in ordine cronologica prima a fost contestatia, urmata, la cateva zile de investire.
Art. 373, C.Pr.Civila spune ca:
"Incheierea prin care presedintele instantei admite cererea de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti sau a altui inscris in cazurile prevazute de lege nu este supusa nici unei cai de atac."
Este posibil totusi ca executarea judecatoreasca sa fie atacata prin vreo metoda?
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Hotarire definitiva si irevocabila baltag baltag buna seara am o hotarire definitiva si irevocabila intrun proces cu recuperarea drepturi banesti am pus executor judecatoresc si firma respectiva vazind ca are ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)