avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si contestatie la executare??
Daca acea hotarare este definitiva, irevocabila si investita cu titlu executoriu, se prezinta unui executor, care la randul lui va solicita instantei executarea silita, si apoi poate trece la executarea in sine.
Daca exista deja contestatie la executare, inseamna ca toti acesti pasi au fost deja facuti, dar executarea nu se suspenda decat daca in cadrul acelei contestatii la executare, contestatorul a formulat si cerere de suspendare provizorie, care se taxeaza separat (cautiune) cu 10% din valoarea contestata.
Da ,exista titlu executoriu s-a platit cautiunea la `` contestarea executarii ``dar s-a aminat deja de doua ori si acum termenul este peste o saptamina.De mentionat ca s-a facut si suspendare la executare si instanta a respins-o.intrebarea mea este executorul poate in acest timp sa execute silit daca contestatia la executare este pe rol?? si este si ``contestatie in anulare recurs ```
Daca nu s-a solicitat in instanta suspendarea executarii, cu plata unei cautiuni ( pe calea contestatiei la executare), se poate trece la executarea silita, cu toate ca sunt alte cai de atac ( extraordinare)pe rol.

Edit later: din pacate, daca s-a respins suspendarea, se trece la executare. Daca se va admite contestatia la executare si se va anula titlul executoriu, se va solicita intoarcerea executarii.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
S-a cerut suspendarea executarii dar instanta a respins-o.S-a platit cautiunea la ``contestatia la executare``.si doream sa stiu daca s-a platit cautiunea executorul in acest timp poate sa execute silit daca sedinta este peste o saptamina? In momentul cind imobilul este scos la vinzare exista posibilitatea ca deditorul sa plateasca diferenta de bani ramasa de paltit crditorului.Se poate AJUNGE la o intelegere cu creditorul cind imobilul exista deja la vinzare??care este ultima somatie pina la executarea silita ? si de ce au pus sechestru pe bunul imobil si nu pe cele mobile??
@mytly_mytly

Va rog frumos, daca primiti raspuns la o intrebare, nu mai repetati intrebarea/nu mai deschideti topicuri privind acelasi subiect.Conform dispozitiilor Regulamentului acestui forum, acestea sunt sterse.Multumesc anticipat pentru intelegere.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cu suspendarea executarii ioanandrei ioanandrei ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Cautiuni si suspendari ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti: am un dosar in justitie care implineste 5 ani in care , dupa ce am cumparat un imobil incheind la notar un contract de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)