ISTORIC: am fost chemat in judecata intr-un DOSAR in care se cerea CONSTATAREA NULITATII ACT ( contract de vinzare cumparare imobil pe care eu l-am cumparat ). JUDECATA a durat 5 ani : TRIBUNAL -instanta de fond -am cistigat , CURTE DE APEL -instanta de apel -am cistigat , ICCJ - instanta de recurs -am cistigat
AM FOST JUDECAT IN SECTIILE COMERCIALE ALE ACESTOR INSTANTE CAUZA FIIND COSIDERATA EVALUBILA IN BANI .
Actualmente solutia este DEFINITIVA SI IREVOCABILA ( motivarea ICCJ nu s-a comunicat - au trecut peste 40 zile de la pronuntare - dar eu am cerut si primit un CERTIFICAT DE GREFA cu mentiune -IREVOCABIL , de la INSTANTA DE RECURS )
ZILELE TRECUTE am primit de la ICCJ 2 citatii in care : in una cu un termen mai tirziu se mentiona ca am un nou proces CONTESTATIE IN ANULARE + SUSPENDAREA EXECUTARII si in cealalta citatie cu un termen mai apropiat se mentiona ca se STABILESTE CAUTIUNEA . -ambele citatii aveau acelasi nr de DOSAR.
VA ROG SA-MI SPUNETI:
1. se poate promova o CONTESTATI IN ANULARE INAINTE DE A PRIMI motivarea IREVOCABILA a INSTANTEI (in cazul de fata INSTANTA de RECURS ) ?
2. tinind seama ca sentinta favorabila mie este o recunoastere a faptului ca am fost UN CUMPARATOR CINSTIT ce doreste reclamantul sa opreasca de la executare ? SINGURELE LUCRURI PE CARE PROBABIL LE VOI EXECUTA SILIT VOR FI CHELTUIELILE DE JUDECATA DAR INCA NU AM INCEPUT PROCEDURA si nu exista pe rolul INSTANTEI un dosar cu o cerere de incuviintare a executarii PROMOVATE PRINTR-UN EXECUTOR .
3. Ce sanse poate avea o cerere de CONTESTATIE IN ANULARE avind in vedere ca RECURSUL la ICCJ a fost respins datorita faptului CA NU A FOST MOTIVAT IN DREPT - cunosc solutia din minuta gasita in REGISTRUL INSTANTEI iar in decursul dezbaterilor in sala de judecata INSTANTA a constatat ca RECLAMANTUL cere din nou o rejudecare a fondului cu toate ca timp de 4,5 ani in cele 2 instante precedente a FOLOSIT TOT CE SE PUTEA SI ERA PERMIS DE CODUL DE PROCEDURA CIVILA pentru a gasi o "portita " favorabila lui .
SI NU A GASIT !!!
1. recursurile nu se comunica, deci nu este nici un impediment in a depune contestatia in anulare;
2. posibil ca cererea de suspendare a executarii sa fie respinsa ca fiind fara obiect din moment ce nu exista o executare silita deschisa;
3. sanse mici ca respectiva contestatie sa fie admisa, in special dupa o solutionare facuta de ICCJ. insa nu neglijati procesul.
Interesant
ioanandrei
am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) ... (vezi toată discuția)