avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie in anulare

Buna ziua,
Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca defuncta a cumparat imobilul de la mostenitorii celei care a detinut casa (sot si fiica). Succesiunea am impartit-o cu verisoara mea, careia urmeaza sa ii platesc sulta. Problema este ca sulta a fost calculata conform expertizei care a evaluat valoarea integrala a imobilului si nu cota de 13/16, care reprezenta de fapt masa succesorala. Sentinta a devenit definitiva si irevocabila, din pacate eu realizand eroarea de abia dupa ce am incercat sa modific titularul de contract la Renel.

Am depus cerere de indreptare a erorii materiale, cu recalcularea sultei, care mi-a fost respinsa, nu inteleg de ce. Acum am depus contestatia in anulare la sentinta respectiva si am facut cerere de intrerupere provizorie a executarii silite cerute de cealalta succesoare si am depus cautiunea calculata de judecator, cerere care de asemenea mi-a fost respinsa. Ce sanse am avea sa avem castig de cauza la contestatia in anulare?Daca da, putem recupera taxele de executare silita si onorariul executorului?
Sau daca platesc acum sulta, mai pot continua cu contestatia in anulare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:08, 19 Septembrie 2010
Daca vi se respinge si contestatia in anulare sfatul meu este sa
formulati contestatie la executare, daca s-a inceput
executarea impotriva dvs si precizati ca se face contestatie
la titlu executorie, avand inv ede ca sunt necesare lamuriri cu
privire la acesta.
Conform prevederilor art. 399 C.pr.civ, impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de Art. 281^1, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si in cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
Pentru ce ati formulat contestatie in anulare ?
Din pacate contestatia in anulare a fost programata tocmai in decembrie, iar executorul imi bate la usa.... Ce as putea sa fac acum?
As fi dispusa , in ultima instanta sa-i platesc sulta, desi incorect calculata, dar nu mai am bani pentru executor (1000 de euro). Cum pot evita platirea onorariului executorului?
Nu prea aveti cum sa evitati plata executorului ... puteti doar sa-i solicitati acestuia sa-i platiti in rate aceste cheltuieli.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Contestatia in anulare am formulat-o pentru anularea sentintei viciate de sulta incorect calculata conform expertizei efectuate care nu a calculat masa succesorala respectiva(adica cota parte de 13/16 din imobil).

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)