avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ÎNVESTIREA CU FORMULÃ EXECUTORIE A hotararii judecatoresti

Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti? Hotararea de fond este executorie de drept...mai exact cum ar trebui sa procedez cu hotararea definitiva si irevocabila in momentul in care o primesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 Februarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o adresa catre angajator prin care solicitati sa execute de bunavoie dispozitivul sentintei. In cazul in care nu doresc sa faca acest lucru, mergeti la un executor judecatoresc pentru punerea in executare a acestei hotarari prin intermediul executarii silite. Cu stima.
nu se investeste cu formula executorie. se incadreaza la exceptiile de la art. 278 cpc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
anka angela a scris:

Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti? Hotararea de fond este executorie de drept...mai exact cum ar trebui sa procedez cu hotararea definitiva si irevocabila in momentul in care o primesc?


In cazul in care debitorii nu executa de bunavoie obligatia lor, stabilita prin hotararea unei institutii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la indeplinire prin executarea silita.

Pentru ca o hotarare judecatoreasca sa fie pusa in executare ea trebuie sa fie investita cu formula executorie, cu exceptia incheierilor executorii, hotararilor executorii provizorii si alte hotarari prevazute de lege, care se executa fara formula executorie (de exemplu, hotararile pronuntate in litigii de munca etc.).

Dupa ce veti obtine hotararea irevocabila - hotararea instantei de recurs nu se mai comunica partilor - , aveti doua posibilitati:
1. Fie solicitati angajatorului printr-o cerere sa execute de bunavoie hotararea data de catre instanta de judecata.
2. Fie va adresati direct unui executor judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care are loc executarea.
deci cum obtin hotararea irevocabila in conditiile in care recursul l-am castigat tot eu si cum spuneati nu mi se mai comunica nimic scris???trebuie sa merg undeva cu hotararea instantei de fond?ce ar trebui sa fac? va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters158160, utilizator
Mergeti la arhiva instantei si faceti o cerere prin care solicitati o copie legalizata de pe hotarare cu mentiunea ca este irevocabila.

Alte discuții în legătură

Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Legalizarea si investirea cu formula executorie - hotarare penala denidia denidia buna seara spuneti-mi va rog care e procedura de eliberare a unei decizii definitive in vederea executarii ca parte civila, mi s-a admis recursul, am depus ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)