avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partaj- executare silita-contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

partaj- executare silita-contestatie

Buna,

In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula executorie. Fostul, ulterior, a deaschis apel partajului. Nu stiu cum este posibil asa ceva ... hotararea fiind definitiva si irevocabila...ce credeti dvs?

referitor la executarea silita, a cerut suspendarea executarii imobilului, si i s-a respins. apelul este inca pe rol. eu am divortat, am un copil mic, iar toate bunurile sunt la el.

daca e respinsa contestatia, executarea silita poate continua fara probleme, sau poate, sa conteste si sa tergiverseze. De 4 ani ne tot judecam.

multumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 7 Martie 2012
din pacate se poate tergiversa. Insa, daca nu a obtinut suspendarea executarii silite, aceasta, executarea, poate continua.
se poate tergiversa...dar daca in urma executarii i se vinda apartamenul si mi se inapoiaza suma de 32500 E, conform hotararii, mai conteaza procesul? sau poate sa ma dea el in judecata apoi pt vreun motiv ?
buna,

atat timp cat contestatia la executare i-a fost respinsa, se poate pune oprire pe salar la fostul sot de o treime din venitul lunar, pana la recuperarea sumei de 32500 euro?

multumesc.
Se va executa si apartamentul, nu puteti sta sa va recuperati suma asta mare prin poprire pe salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pt recuperare creanta midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Partaj- executare ionut c ionut c Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)
Apel-art.242 alin 1 pct 2 c pr civ midaria1 midaria1 Buna, fostul sot a deschis apel desi aveam o hotarare definitiva si irevocabila a partajului, iar solutia a fost : suspendat in baza art.242 alin 1 pct 2 C ... (vezi toată discuția)