avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil pt recuperare creanta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil pt recuperare creanta

Buna,

In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula executorie. Fostul, ulterior, a deaschis apel partajului. Nu stiu cum este posibil asa ceva ... hotararea fiind definitiva si irevocabila...ce credeti dvs?

referitor la executarea silita, a cerut suspendarea executarii imobilului, si i s-a dat termen in 15 Dec pt stabilirea cautiunii. Termenul pt apel e in 11 ianuarie.

Ce sanse am sa fie bine? Va intreb pt ca am primit multe variante si nu stiu ce sa mai cred ...

Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: midaria1 , utilizator 13:02, 29 Noiembrie 2011
O hotarare definitiva si irevocabila nu poate fi atacata cu apel, ci numai prin contestatie in anulare, conform art. 317 si urm. C.p.civ.
Daca a declarat apel, acesta va fi cu siguranta respins ca inadmisibil.
Daca ati demarat executarea silita continuati-o.Nu are importanta ca a formulat contestatie la executare.Nu inteleg cum ati investit hotararea cu formula executorie ,inseamna ca sotul dvs nu a formulat apel in termenul prevazut de lege,aceasta este concluzia mea si acesta va fi respins ca tardiv.
Multumesc pt raspunsurile de pana acum.

Va spun sincer ca este un apel in derulare, prima prezentare a fost in 22 noiembrie si am invocat expceptia tardivitatii, dar cu toate astea am vazut in incheierea de sedinta ca in 11 ianuarie avem din nou proces. Eu am depus intampinare precizand ca e depus peste termen, dar nu stiu ce sa mai cred acum, exista subterfugii, ceva ce eu nu pricep de a primit termen in apel ? Eu eram sigura ca il respinge ...

Este posibil sa invoce ca nu a fost anuntat in termen, sau alte motive, astfel incat hotararea sa fie anulata? cea definitiva si irevocabila a partajului.

Pe ce criteriu ar putea suspenda executarea silita? Ma gandesc ca daca s-a amanat pt fixarea cautiunii, inseamna ca sunt sanse sa o suspende...Sau nu este asa?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
midaria1 a scris:

Este posibil sa invoce ca nu a fost anuntat in termen, sau alte motive, astfel incat hotararea sa fie anulata? cea definitiva si irevocabila a partajului
Multumesc.

Nu cumva hotararea a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare?
Comunicare sentintei de la fond a fost trimisa sotului pe adresa dvs. si dvs. nu i-ati comunicat-o in termen, iar dupa trecerea termenului de apel, ati facut-o definitiva si ati investit-o cu titlu executoriu.
Deoarece el va face dovada ca nu a avut cunostinta de acea comunicare, a solicitat repunerea in termen si a declarat apel.
Daca pana la termenul urmator plateste cautiunea, executarea se va suspenda provizoriu pana la judecarea contestatiei la executare.
In paralel, va merge cu apelul formulat, daca i s-a admis repunerea in termen.

Buna ziua,

avem adrese diferite de corespondenta, iar comunicarea sentintei i-a venit pe adresa lui

hotararea s-a dat in 07.07.2011, iar eu am investit-o in septembrie 2011, dupa ce mi s-a zis de la Arhiva ca se poate investi. El a depus apel la 1 oct 2011, eu zic ca datele sunt evidente, dar na...traim in ROmania...orice e posibil...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- executare silita-contestatie midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare, procedura viciata diana_peda79 diana_peda79 Buna ziua, Avand in vedere ca s-a emis o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare intr-un proces cu privire la plata indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? nflori83 nflori83 Buna ziua, va cer si eu parerea in legatura cu o speta: Am o hotarare din nov 2008, data cu recurs, ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare in ... (vezi toată discuția)