avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS SAU CONTESTATIE IN ANULARE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS SAU CONTESTATIE IN ANULARE?

Buna ziua, va cer si eu parerea in legatura cu o speta:
Am o hotarare din nov 2008, data cu recurs, ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare in decembrie 2008.
De aceasta hotarare ce avea ca obiect plangerea impotriva unui proces verbal verbal emis de Autoritatea in Constructii, in care eu am calitatea de reclamant( a fost inaintat la instanta de catre Primarie, conform procedurii prevazute in legea speciala) am luat la cunostinta in cadrul unui alt dosar, acum 13 zile in sedinta publica, dosar ce are ca obiect contestatie la executare si cerere de suspendare a executarii silite impotriva unei somatii emise de catre DITL- in baza acestui proces verbal de contraventie.

Hotararea definitiva si irevocabila , mentionata mai sus a fost judecata cu o procedura de citare, cat si de comunicare viciata, persoana care a depus contestatie( la Primarie, aceasta fiind apoi inaintata instantei competente portivit disp legii) impotriva procesului verbal de contraventie fiind ulterior arestata. Adica plangerea depusa la Primarie in martie 2008, arestata in aprilie 2008 pana in prezent. Procedura de citare s-a facut prin afisare la domiciliul indicat in plangere.

Intrebare: impotriva sentintei de fond ramasa irevocabila prin nerecurare, se declara recurs, in temeiul 304 pct 5 C.proc civ sau contestatie in anulare in temeiul 317 alin 1 pct 1 C.proc civ?

De recurs mi-e teama ca-mi respinge repunerea in termen, considerand ca s-a facut comunicarea corecta si mi-l respinge ca tardiv.
De contestatie in anulare mi-e teama de inadmisibilitate , pe considerentul : " Numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau a recursului" . De asemenea fiind o hot susceptibila de executare silita , termenul cf legii curge de la comunicarea somatiei, mie odata cu somatia nefiindu-mi comunicata si sentinta.

Voi invoca oricum ca am luat la cunostinta de sentinta la termenul din 3.11. 2009 in cadrul unui alt dosar.
Va rog sa-mi oferiti sfatul dvs, mai ales ca termenul curge in defavoarea mea si "mai am" 2 zile sa ma misc frumos si cu talent, impropriu sus 2 zile caci si termenul asta de 15 zilei il voi forta , sustinand ca curge de la 3.11.09.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:54, 16 Noiembrie 2009
Din moment ce nu a fost declarat recurs impotriva sentintei respective, aceasta ramanand definitiva si irevocabila, nu cred ca puteti formula o contestatie in anulare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia finala nt01mus nt01mus Buna ziua! Am facut contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie, iar la data de 10 aprilie 2009 s-a admis cererea. Intrebarea mea este: ce ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Este admisibila procedura revizuirii intemeiata pe art.322 (2)? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Ma adresez practicienilor in stiinte juridice care au intalnit urmatoarea situatie sau care pot gasi dezlegare acestei spete: Instanta de fond ... (vezi toată discuția)