avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotarari potrivnice
Discuție deschisă în Executare silită

hotarari potrivnice

Salutare,

Am o speta care imi da ceva batai de cap. As dori daca se poate, sa imi dati si mie un sfat.
Problema este urmatoarea.
In mai 2009, SC X SRL a primit amenda de 10.000 lei in baza unui proces verbal de contraventie (PVCC), pe care insa nu l-a contestat in termenul legal. Dresorul procesului verbal a trecut la executare si a remis titlul executoriu ANFP de la sediul societatii comerciale.

ANFP a emis un titlu executoriu si somatie . Am reusit in contestatia la executare, pe baza art.141 alin.7 C. proc.fisc. sa obtin anularea titlului executoriu reprezentat de PVCC din mai 2009. Sentinta a ramas irevocabila prin nerecurare, la data de 10.05.2010. ANFP a trimis societatii, adresa prin care a informat-o ca a dispus punerea in aplicare a sentintei, prin care s-a dispus anularea titlului executoriu reprezentat de procesul-verbal de contraventie.

In timpul in care s-a solutionat contestatia, SC X SRL pentru a nu plati cautiunea pe capatul de suspendare provizorie a executarii silite din contestatia la executare, a formulat plangere la PVCC. PLangerea impotriva PVCC suspenda executarea.
Evident ca instanta investita cu solutionarea plangerii a mentinut ca legal si temeinic PVCC, admitand exceptia tardivitatii plangerii.
Sentinta este definitiva si irevocabila, la data de 26.05.2010.
Si surpriza, SC X SRL a primit instiintare cu privire la punerea in executare a sentintei Judecatoriei ce s-a pronuntat pe plangere. Se pune in executare PVCC (care fusese anulat in contestatia la executare).

Din pacate, nu s-a renuntat la judecata in cauza privind plangerea si nu stiu daca voi putea merge pe revizuire, pentru hotarari potrivnice.
Termenul de 1 luna s-a implinit si nici nu exista identitate de parti,.... O data ne-am judecat cu ANFP si alta data cu Primaria Z, care a emis PVCC.

Urmarea, s-a emis un alt titlu executoriu si somatie pe 10.000 lei. Evident, ANFP a pus in executare sentinta favorabila, nu pe cea mai veche, ci pe aceea care o avantajeaza.

Bomboana de pe coliva: SC X SRL a trebuit sa plateasca debitul, pentru a lua certificat fiscal cu datorii 0, deoarece participa la licitatii publice.

In aceste conditii, desi mai sunt in termen pt. o noua contestatie la executare (titlul a fost emis la data de 14.06.2010), mai pot face ceva ?
Isi mai poate recupera societatea banii, pe care a trebuit sa-i plateasca pentru a participa la licitatie ? Ma pot folosi de hotararea favorabila din contestatia la executare ?

Va multumesc si astept un raspuns ?

Cel mai recent răspuns: justice2010 , utilizator 19:04, 20 Iunie 2010
in opinia mea, se mai poate face ceva dar depinde si de disponibiliatea dvs de a va angaja in rezolvarea acestei probleme alaturi de un avocat..
Fara suparare. Dar nu vad o solutie clara. Pe revizuire, sansele sunt mici. Probleme tardivitate, lipsa identitatii cu privire la persoane si cauza.
Contestatia la executare, fara obiect, devreme ce s-a platit.

Are cineva un punct de vedere clar ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
justice2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cnadnr adi_lazar adi_lazar Buna ziua, Am primit ieri in cutia postala o poprire efectuate de un executor cf unui dosar de executare nr.3564/21.03.2014 (Judecatoria Sector 3) bazat pe ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 304 ind. 1 cod procedura civila; completarea hotararii; cai extraordinare de atac adrianadamian2009 adrianadamian2009 Reprezint o societate comerciala si am castigat fondul, la o instanta civila, privind o contestatie la executare contra ANAF. ANAF a facut recurs, dar eu nu ... (vezi toată discuția)
Apel contestatie la executare ginberto ginberto Printr-o hotarare am obtinut dreptul de a mi fi retrocedat un teren aflat la ADS. Menţionez că hotarârea a fost dată in contradictoriu cu comisia locala, ... (vezi toată discuția)