Reprezint o societate comerciala si am castigat fondul, la o instanta civila, privind o contestatie la executare contra ANAF.
ANAF a facut recurs, dar eu nu am facut.
Intrebare: In conformitate cu art. 304 ind. 1 Cpc, se mai poate introduce prin intampinarea la recurs sau la primul termen, chitanta privind onorariul avocatului de la fond?
Administratia financiara nu recunoaste sentinta de fond si m-a amenintat ca dupa recurs si ridicarea suspendarii executarii, continua executarea cu o noua somatie.
Se mai poate cere prin intampinare la recurs lamurirea intelesului sentintei de fond in care nu se specifica expres anularea titlului executoriu si / sau a valorii contestate, ci doar anularea somatiei? Cu exceptia unui nou proces ulterior, ce cai de atac mai am in prezent (revizuirea dupa recurs)?
Aveati posibilitatea printr-o cerere la instanta de fond sa solicitati completarea dispozitivului sentintei. Cheltuielile de judecata se cer in sedinta publica sau prin "concluzii scrise."
Bine asa si este partea care pierde intr-un proces invoca ca hotararea este netemeinica si nelegala, adica o supune controlului judiciar in calea de atac,
Daca la fond ati invocat nulitatea titlului executoriu si ati cerut desfintarea titlui executor, si instanta nu s-a pronuntat, in termenul procedural trebuiea sa declarati recurs. Acum este tardiva solicitarea d-voastra.
Daca instanta de control judiciar la verificare constata din oficiul poate trimite cauza spre rejudecare unde aveti posibilitatea de a ataca titlul executor #-o:(#-o:(
Sa inteleg ca pentru cheltuielile de judecata de la fond, le pot cere intr-o sedinta publica la recurs sau prin concluziile scrise la recurs?
Prin art. 304 ind. 1 Cpc, se poate intelege ca instanta de recurs, nu mai caseaza cauza cu trimitere la rejudecare la fond si se poate judeca la nivelul instantei de recurs (daca e cazul)?
In intampinare, nu pot aminti “discret” de lipsa amularii titlului executoriu la fond si instanta sa se sesizeze?