avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond

Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce inseamna ca ar putea schimba sentinta?s-au in ce proportii ,in general vorbesc, am sanse sa castig acum pe fond?,sa s-au o luam de la capat?:(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 14:26, 18 Ianuarie 2014
Potrivit C.proc.civ., hotărârea casată nu are nici o putere, iar actele de executare sau de asigurare făcute în temeiul unei asemenea hotărâri sunt desființate de drept, dacă instanța de recurs nu dispune altfel.

C.proc.civ., art. 501 - Judecata în fond după casare
(1) În caz de casare, hotărârile instanței de recurs asupra problemelor de drept dezlegate sunt obligatorii pentru instanța care judecă fondul.
(2) Când hotărârea a fost casată pentru încălcarea regulilor de procedură, judecata va reîncepe de la actul anulat.
(3) După casare, instanța de fond va judeca din nou, în limitele casării și ținând seama de toate motivele invocate înaintea instanței a cărei hotărâre a fost casată.
(4) În cazul rejudecării după casare, cu reținere sau cu trimitere, sunt admisibile orice probe prevăzute de lege.
:) În teorie, o luați de la capăt cu judecata. Sunt foarte importante motivele pentru care hotărârea instanței de fond a fost casată. Acum, instanța de fond va rejudeca litigiul în limitele casării. Adică, mai pe românește spus, va ține cont de tot ce a dispus instanța de recurs prin decizie.
Bun, adica intrebarea era, odata ce recursul a fost admis si instanta de control a casat sentinta retrimindo spre rejudecare inseamna ca instanta de fond ar trebuie sa dea alt verdict?!:sorry:
Pentru ce a fost casata hotararea respectiva?
Ideia e ca nu suntem in posesia sentintei inca o asteptam,si nu stim exact temeiurile si in ce baza a casat sentintele instanta de control adica in speta ICCJ, era vorba de2( doua )recursuri in aceiasi cauza de contencios,mai exact unu era pe o completare de dispozitiv 281 ind 2 iar celalant pe 304 ind.1 C.pro. c.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)