avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond

Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce inseamna ca ar putea schimba sentinta?s-au in ce proportii ,in general vorbesc, am sanse sa castig acum pe fond?,sa s-au o luam de la capat?:(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 14:26, 18 Ianuarie 2014
geo-vem a scris:
(...) inseamna ca instanta de fond ar trebuie sa dea alt verdict?!

Nu neapărat! Va pronunța o nouă hotărâre judecătorească, însă este posibil ca soluția pe fondul cauzei să fie aceeași. La fel de posibil este ca noua soluție să fie complet diferită de prima. Soluția pe care o va pronunța instanța în dosar depinde de foarte multe aspecte și nu poate fi preconizată doar discutând pe un forum.

Multumesc,din practica de regula cam in cat timp ar reincepe rejudecarea?reiterez ca recursul a fost admis de ICCJ.
Nu am cum să vă dau un răspuns exact la această întrebare. Poate să dureze de la o jumătate de an până la doi ani.
Recursul

Secţiunea II
Judecarea recursului şi efectele casării

Art. 314
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie hotărăşte asupra fondului pricinii în toate cazurile în care casează hotărârea atacată numai în scopul aplicării corecte a legii la împrejurări de fapt ce au fost deplin stabilite.
La asta ma refeream.B-)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)