poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o informatie.
Am castigat fondul pe un dosar de dreptul muncii, iar in recurs a castigat fostul angajator pe motiv ca sentinta din fond nu era destul de clar argumentata.
Poate cineva sa imi spuna ce se intampla in situatia rejudecarii? Trebuie administrate din nou aceleasi acte, se aduc alte probe, ne poate purta instanta de la un termen la altul ca pana acum, sau judecatorul va avea obligatia de a isi motiva mai clar decizia initiala? Se mai poate ataca sentinta nou emisa?
Admite recursul, caseaza hotararea si trimite dosarul spre rejudecare aceleiasi instante. Nu mi s-a comunicat inca prin posta decizia de la recurs....de aceea am indraznit sa intreb pe net intai...
Limitele în care se va face judecata în fond după casare se determină în funcţie de felul casării. În cazul casării totale, procesul se rejudecă în întregime, iar în cazul casării parţiale se rejudecă numai ceea ce s-a desfiinţat, iar restul hotărârii devine irevocabilă .
Trebuie avute în vedere şi prevederile art.315 alin.3 C.proc.civ., potrivit cărora, după casare, instanţa de fond va judeca din nou, ţinând seama de toate motivele invocate înaintea instanţei a cărei hotărâre a fost casată.
Potrivit art.315 alin.1 C.proc.civ., în caz de casare, hotărârile instanţei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate, precum şi asupra necesităţii administrării unor probe sunt obligatorii pentru judecătorii fondului .