avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar de munci - rejudecare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar de munci - rejudecare

Buna seara,

poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o informatie.

Am castigat fondul pe un dosar de dreptul muncii, iar in recurs a castigat fostul angajator pe motiv ca sentinta din fond nu era destul de clar argumentata.
Poate cineva sa imi spuna ce se intampla in situatia rejudecarii? Trebuie administrate din nou aceleasi acte, se aduc alte probe, ne poate purta instanta de la un termen la altul ca pana acum, sau judecatorul va avea obligatia de a isi motiva mai clar decizia initiala? Se mai poate ataca sentinta nou emisa?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 2 Decembrie 2009
Care a fost hotararea instantei de recurs ? ... intrucat rejudecarea presupune altceva .
Admite recursul, caseaza hotararea si trimite dosarul spre rejudecare aceleiasi instante. Nu mi s-a comunicat inca prin posta decizia de la recurs....de aceea am indraznit sa intreb pe net intai...
Limitele în care se va face judecata în fond după casare se determină în funcţie de felul casării. În cazul casării totale, procesul se rejudecă în întregime, iar în cazul casării parţiale se rejudecă numai ceea ce s-a desfiinţat, iar restul hotărârii devine irevocabilă .
Trebuie avute în vedere şi prevederile art.315 alin.3 C.proc.civ., potrivit cărora, după casare, instanţa de fond va judeca din nou, ţinând seama de toate motivele invocate înaintea instanţei a cărei hotărâre a fost casată.
Potrivit art.315 alin.1 C.proc.civ., în caz de casare, hotărârile instanţei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate, precum şi asupra necesităţii administrării unor probe sunt obligatorii pentru judecătorii fondului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Recurs- casare sentinta civ- rejudecare fond antonela antonela In instanta de fond se respinge cererea reclamantului - actiune in constatare pe motiv ca a ramas cauza fara obiect, la Tribunal se admite recursul , se ... (vezi toată discuția)