avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motive noi la rejudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motive noi la rejudecare

Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu am nici o sansa sa castig in baza motivelor invocate initial. Adica, solicit rezilierea unui contract dar pentru alte motive...
Depinde de ce scrie in dispozitivul hotararii instantei care a casat hotararea si a trimis cauza spre rejudecare(ce a dispus sa faca instanta la care s-a retrimis dosarul).
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
"Admite recursul declarat (de cealalta parte) impotriva sentintei civ nr.X. caseaza sentinta atacata si trimite cauza spre rejudecare
Practic se ia cauza de la inceput si puteti invoca ce motive doriti, puteti cere administrarea de probe noi.

Art. 315 Cpc
In caz de casare, hotararile instantei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate, precum si asupra necesitatii administrarii unor probe sunt obligatorii pentru judecatorii fondului.
Cand hotararea a fost casata pentru nerespectarea formelor procedurale, judecata va reincepe de la actul anulat.
Dupa casare, instanta de fond va judeca din nou, tinand seama de toate motivele invocate inaintea instantei a carei hotarare a fost casata.
La judecarea recursului, precum si la rejudecarea procesului dupa casarea hotararii de catre instanta de recurs, dispozitiile art. 296 sunt aplicabile in mod corespunzator.
Rejudecarea depinde de lipsurile constate de instanta care a dispus trimiterea, de hotararea acesteia, de motivul de recurs invocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Recurs- casare sentinta civ- rejudecare fond antonela antonela In instanta de fond se respinge cererea reclamantului - actiune in constatare pe motiv ca a ramas cauza fara obiect, la Tribunal se admite recursul , se ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)