avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită apel-art.242 alin 1 pct 2 C pr civ
Discuție deschisă în Executare silită

apel-art.242 alin 1 pct 2 C pr civ

Buna,
fostul sot a deschis apel desi aveam o hotarare definitiva si irevocabila a partajului, iar solutia a fost : suspendat in baza art.242 alin 1 pct 2 C pr civ.

ma puteti ajuta va rog cu ce presupune?
poate continua executarea fara probleme, sau ?

va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 21:20, 10 Martie 2012
Le-ati impleticit de minune ca nu vi se poate raspunde decat pe banuite in ceea ce doreati sa (intrebati) afirmati......
A deschis apel- apelul se poate declara dupa judecarea fondului insa afirmati ca aveati o hotarare definitiva irevocabila. Va intreb : ori cauza era solutionata ori era suspenadata pe 242 ? daca era suspendata pe 242, atunci nu era irevocabila, ( afirmatia Dvs fiind eronata), iar sotul Dvs nu a facut apel ci a solicitat repunerea pe rol.....- cu totul altceva

A deschis apel- apelul se poate declara dupa judecarea fondului insa afirmati ca aveati o hotarare definitiva irevocabila. Va intreb : ori cauza era solutionata ori era suspenadata pe 242 ? daca era suspendata pe 242, atunci nu era irevocabila, ( afirmatia Dvs fiind eronata), iar sotul Dvs nu a facut apel ci a solicitat repunerea pe rol.....- cu totul altceva

Da, am o hotarare definitiva si irevocabila, si o executare silita admisa care se desfasoara.
El a deshis apel, nu stiu cum e posibil, dar traim in romania...cauza a fost suspendata pe 242, tocmai de aceea va intreb, pt ca sunt multe contradictii in acest dosar, iar avocatii imi spun lucruri diferite, eu fiind de profesie inginer.

multumesc.
Mentionez ca el a facut contestatie la executARE si i s-a respins cererea, fiind admisa executarea, continuarea aceasteia.
Poate va ajuta :
Cod procedura civila
Art.242 (1)Instanta va suspenda judecata :
1.cind amindoua partile o cer
2.daca nici una din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii.

Conform mentiunii dumneavoastra -nici una din parti nu s-a infatisat ( si probabil,nici una din parti nu a solicitat judecarea in lipsa ).

Referitor la hotarirea definitiva si irevocabila-sigur nu este pronuntata in alta cauza ?
Logic,o asemenea hotarire nu poate fi supusa caii de atac =apel .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
ABANA, utilizator
1. eu am solicitat judecarea in lipsa
2. tocmai asta e straniu, hotararea e definitiva si irevocabila, iar executarea este admisa...

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita imobil-apel suspendat midaria1 midaria1 Buna, fostul sot a deschis apel la actiunea de partaj (desi definitiva si irevocabila) dar acest proces s-a terminta cu rezolutia: suspendat in baza art.242 ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pt recuperare creanta midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Inchieiere suspendare Phantom79 Phantom79 Salutare , ma aflu in litigii cu o persoana si ne plimbam de aproape 10 ani prin justitie, in urma cu ceva timp am castigat un process definitive si ... (vezi toată discuția)