avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita imobil-apel suspendat
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita imobil-apel suspendat

Buna,

fostul sot a deschis apel la actiunea de partaj (desi definitiva si irevocabila) dar acest proces s-a terminta cu rezolutia: suspendat in baza art.242 alin 1 pct 2 C pr civ .

desi avem o executare silita pe rol, a facut acum contestatie invocand faptul ca procesul de apel e suspendat si nu e hotararea data in acest apel definitiva.

ce parere aveti ?are sanse de castig ?

multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: midaria1 , utilizator 21:55, 30 Aprilie 2012
da, are
Nu stiu daca am inteles bine.
Se executa o hotatare judecatoreasca apelata si in apel s-a suspendat judecata?

Nu inteleg cum sa execute hotararea pronuntata de prima instanta daca a fost apelata.
Sfatul meu este sa mergeti la un avocat ca sa inteleaga exact despre ce este vorba.
Fara a se vedea actele de avocat este mult prea greu de spus daca ati inteles situatia de fapt si situatia juridica aplicabila.
In dreptul civil un mic amanunt intoarce totul pe dos...
eu am o hotarare definitiva si irevocabila devenita prin neapelare. fostul sot cu toate astea a deschis apel zicand ca face dovada repunerii in termen, ceea ce nu s a intamplat si procesul de apel s a terminat:suspendat in baza art.242 alin 1 pct 2 C pr civ .

executarea a continuat, fiindca a fost admisa, dar acu el face contestatie la executare motivand ca exista un apel suspendat.

aceasta e speta

multumesc pt raspunsuri
Nu va faceti probleme, pana la admiterea repunerii in termen, nu se poate suspenda executarea silita, nu are nicio sansa in contestatie. Dimpotriva, o sa va folositi de suspendarea in apel si o sa demonstrati reaua sa credinta. In plus, nimeni nu-si poate invoca propria culpa ( suspendarea in apel e din vina sa, ca nu s-a prezentat la termen).

Nu are sanse, parerea mea.
va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Apel-art.242 alin 1 pct 2 c pr civ midaria1 midaria1 Buna, fostul sot a deschis apel desi aveam o hotarare definitiva si irevocabila a partajului, iar solutia a fost : suspendat in baza art.242 alin 1 pct 2 C ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pt recuperare creanta midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Partaj- executare silita-contestatie midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)