In data de 03/05/2010 eram de serviciu ca agent de paza ca ajutor la poarta unui agent pe unde intra personalul in juru orei 11:30 o venit un control de la protectia mediului un control mare la care datoria mea o fost sa controlez masiinile si sa legitimez persoanele care vroia sa mearga la birou cu diverse probleme ,luand masurile care imi era in atributii de a legitima persoanele agentul titular pe poarta respectiva nu a anuntat la birou ca a venit un personal de la portectia mediului ceea ce avea in atributia lui sa anunte nu eu seful de obiectiv invinovatandu-ma si pe mine ca is vinovat ceea ce nu imi era in aributia mea de pe postu pe care eram fiind lier doua zile dupa 24 de ore de serviciu in data de 06/05/2010seful de obiectiv lasa un comunicat sefului de tura, cand trebuia sa-mi intru in serviciu sa merg la birou(sediul firmei) urgent ajugand la sediul ELITE GUARD WEST DEVA HUNEDOARA , Seful de obiectiv imi reproseaza ca eu as avea aceeas vina ca acela de la poarta care era titular pe post incercand sa-ii explic ca nam nici o vina in mare parte si reprosandu-mi ca ii sa facut scanadal de la firma CARPATCEMENT HOLDING CHISCADAGA iar seful de obiectiv spunadu-mi sa-mi pun preaviz de 2-3 orii am refuzat consider ca nu am vina in asta si mai reprosandu-mi ca daca nu imi pun preaviz nu ma mai ponteaza si ma poate tine asa si 10 anii asa astept o solutie de la dumneavoastra in problema pe care am
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU TIMPUL ACORDAT:(:(:(:(:(:(
In primul rand va trebui sa cenzurati denumirile celor doua firme pentru ca riscati sa va fie stearsa postarea.
In alta ordine de idei trebuie sa vedeti exact care va sunt atributiile conform fisei postului si sa raportati prevedrile respective la situatia prezentata de catre dvs.
Masurile disciplinare nu pot fi adoptate de catre angajator in lipsa unei anchete disciplinare ce trebuie sa respecte prevederile legale in materie.
Trebuie sa fiti notificat in acest sens, contractul individual de munca se suspenda pe perioada anchetei, aveti obligatia de a raspunde acuzatiilor ce vi se aduc, argumentat raportat la situatia de fapt.
Ulterior se va lua masura disciplinara, in functie de caz.
Aceasta decizie a angajatorului va putea fi atacata in instanta solicitand, dupa caz, reincadrarea pe postul ocupat inainte de adoptarea deciziei de..concediere de exemplu.
Puteti formula o plangere la ITM de exemplu si sa le expuneti situatia daca nu va ponteaza orele de program si daca nu platesc.
Obligarea angajatului in mod abuziv de catre angajator sa demisioneze este, iarasi, ilegal.
In lipsa anchetei disciplinare al carei rezultat sa se materializeze intr-o decizie ce poate fi atacata conform legii nu aveti de ce sa depuneti cererea respectiva.
Faceti o sesizare catre ITM pentru a cerceta cazul, iar daca vi se desface contractul de munca din initiativa lor, actionati in instanta, unde dovediti ca in fisa postului dv. nu aveati aceste atributii care vi se imputa.
In orice caz, mergeti zilnic la servici, altfel va vor pune absent si vor avea motiv de concediere.
Daca ai probe scrise,pe care le scriu in continuare,poti face plangere la ITM pentru incalcarea celor scrise in aceste acte.Atentie:trebuie sa fie acte semnate de tine inaintea petrecerii acelui fapt !
Deci:
-Fisa postului;
-Consemnul general;
-Consemnul particular al postului:
-Decizii si sarcini ale beneficiarului,in care trebuie mentionate in scris obligatiile tale,dar aprobate de conducerea firmei de paza !!!
Toate acestea sa fi fost semnate de tine inaintea acelui eveniment!
Daca nu exista sau nu le-ai semnat,esti NEVINOVAT!
Dar,dragul meu,fii atent la faptul ca s-ar putea sa nu mai lucrezi in paza,caci solidaritatea si exclusivismul "sefilor din vechile structuri' care sunt patroni,sefi de obiectiv,sefi de tura in aceste firme,este NEMARGINIT!!
Ti-o spune un agent de paza care s-a luptat cu ei,dar n-a castigat decat onoare si a pierdut serviciul !
Desi n-am fost "militian"si nici cadru militar,am ajuns sa le fiu sef! DEGEABA !
Nu-i poti schimba,caci ei au dat ordine,unor oameni platiti cu salariul minim la 176 de ore,la care au uitat sa adauge spor de noapte,de sarbatori legale,si de ore suplimentare !1
Mult succes dragul meu!
Daca imi dai adresa de email,poate iti voi da mai multe sfaturi!
nu înţeleg, erai liber după serviciu sau erai în post ? Dacă erai în tura liberă nu poţi fi tras la răspundere. Dacă erai în post atunci este o problemă. În orice caz trebuie efectuată o cercetare disciplinară la care să fiţi convocat şi să vă susţineţi apărările. baftă.