avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractinune sau nu? Am varsta de 16 ani, iubitul 21 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractinune sau nu? Am varsta de 16 ani, iubitul 21 ani...

Buna ziua. Am 16 ani si am un iubit de 21. Nu intretinem relatii sexuale. De curand am plecat la mare cu el si mai multi prieteni fara stirea tatalui, doar a mamei. Acum doua zile tatal meu a aflat si vrea sa'l dea pe mana politiei pentru corupere de minori. El nu are nicio vina, eu am facut totul de capul meu, si mai ales cu stirea mamei. Se poate numi asta infractiune? sau determinare? Mi-e foarte frica sa nu se ajunga la asa ceva.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:29, 7 Mai 2010
Parerea mea este ca in cazul de fata nu este vorba de o infractiune,de vreme ce nu ati intretinut relatii cu prietenul dvs.iar la mare ati plecat cu acordul mamei.
Ceea ce ne-ati relatat nu se incadreaza la infractiunea de coruptie sexuala,prevazuta de art.202 C.pen.

ART. 202
Corupţia sexuală
Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Când actele prevăzute în alin. 1 se săvârşesc în cadrul familiei, pedeapsa este închisoarea de la unu la 7 ani.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 şi 2 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei se majorează cu 2 ani.
Ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca nu intretineti relatii sexuale, cum spui, atunci pentru ce ar putea fi denuntat prietenul tau? Codul penal prevede la cap.III Infractiuni privitoare la viata sexuala, iar la art. 198-actul sexual cu un minor- ....care nu a indeplinit varsta de 15 ani si apoi in alte scopuri, ceea ce nu cred ca e cazul vostru din moment ce mama ta stia!
Nu ai decat sa-l convingi si pe tatal tau, impreuna cu mama si iubitul, de bunele voastre intentii! Desi esti atat de tanara.......
Mie in locul lui mi-ar fi mult mai frica sa nu intru pe mana tatalui.... ca pe mana politiei...nicio sansa! Nu exista (din relatarea expusa) nicio infractiune!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
claudiu.sorin a scris:

Mie in locul lui mi-ar fi mult mai frica sa nu intru pe mana tatalui.... ca pe mana politiei...nicio sansa! Nu exista (din relatarea expusa) nicio infractiune!

Av. Claudiu Sorin Feteanu


Avand in vedere varsta dvs.cat si cele relatate,nu poate fi vorba despre nicio infractiune,iar pe de alta parte ,daca tatal dvs.ar formula plangere trebuie sa dovedeasca verificitatea afirmatiilor sale cu probatorii,ceea ce este cam imposibil.
Incercati sa discutati cu tatal dvs.si cu prietenul si sa aratati parintelui bunele intentii care va anima.
Succes!
Nu este cazul de plangere la politie sau de vreo infractiune.
Discutati cu parintii si prietenul.
Succes!

Alte discuții în legătură

Este sau nu corupere de minori? Florin2430 Florin2430 Buna ziua,am 17 ani in decembrie voi implini 18,prietena mea are 14 ani si 6 luni,tatal ei nu este de acord cu relatia noastra si vrea sa sesizeze ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna corupere minori denvaru denvaru efectiv ce inseamna corupere de minori cum incepe infractiunea? (vezi toată discuția)
Corupere de minori cheeeela cheeeela Buna seara...Va rog sa ma ajutatzi cu un raspuns daca se poate....De curand m/am casatorit si fostele prietene a sotului meu sunt de varste de 17, respectiv ... (vezi toată discuția)