avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna corupere minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna corupere minori

efectiv ce inseamna corupere de minori cum incepe infractiunea?
Codul penal:

Art. 202

Corupţia sexuală

Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când actele prevăzute în alin. 1 se săvârşesc în cadrul familiei, pedeapsa este închisoarea de la unu la 7 ani.

Dacă faptele prevăzute în alin. 1 şi 2 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei se majorează cu 2 ani.

Ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.


dar daca doar intrebi sa vrea sa faca ceva..tot corupere e?se pedepseste?
Adică dacă faci o propunere unei fete? Depinde, dacă fata este minoră și poate dovedi propunerea dvs., nu ar fi exclus să aveți unele probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! miss_fitze_zuzulake miss_fitze_zuzulake am si eu o intrebare daca parinti unei fete minore (care a trecut de 17 ani (ea),17 ani si 5 luni si el 23 de ani si 3 luni) ...... se duc la politie .... sa-l ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)