avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor!

am si eu o intrebare daca parinti unei fete minore (care a trecut de 17 ani (ea),17 ani si 5 luni si el 23 de ani si 3 luni) ...... se duc la politie .... sa-l bage pe baiat la corupere de minori sau abuz .... are ce sa-i faca fara acordul ei ??? daca ea pleaca de acasa cu el ii poate face ceva lui politia??? astept raspunsuri.multumesc....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:07, 25 Februarie 2009
Codul penal:

Seductia

Art. 199
Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Coruptia sexuala

Art. 202
Actele cu caracter obscen savarsite asupra unui minor sau in prezenta unui minor se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand actele prevazute in alin. 1 se savarsesc in cadrul familiei, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.
Daca faptele prevazute in alin. 1 si 2 au fost savarsite in scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei se majoreaza cu 2 ani.
Ademenirea unei persoane in vederea savarsirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelasi sex se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.


Dupa cum vedeti, in cazul in care fata isi da acordul, parintii nu prea au ce face...
:offtopic: Atentie, nu aveti voie sa deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect!
Topicul trebuie inchis. A primit raspuns in penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna corupere minori denvaru denvaru efectiv ce inseamna corupere de minori cum incepe infractiunea? (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)