avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat ..va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat ..va rog!

buna ziua. un sfat va rog!---antecontract v.c. termen predare in urma cu19 luni--la ora actuala constructie 0.as vrea sa actionez in judecata promitent vanzator dar nu am ce sa execut. singura solutie sa ma amagesc ca vor construi --cand nu stiu--mi-e teama de termenul de prescriere pentru ca si daca vor construi vor mai trece 2-3 ani si in acest timp s-ar depasi cei 3 ani. as vrea sa-i chem in instanta dar nu pentru rezolutionare ce alte capete de acuzare as putea formula?
Cel mai recent răspuns: kytyna , utilizator 16:27, 8 Mai 2010
Puteti cere desfiintarea contractului, restituirea avansului achitat si plata unor daune. Sau aplicarea clauzei de arvuna, daca ea este stipulata in contract.

Problema este aceea a posibilitatii de recuperare a sumelor, chiar si pe calea executarii silite. Daca firma nu are active, e greu de crezut ca veti putea recupera ceva.

Ar mai fi solutia falimentului, in cadrul procedurii existand posibilitatea atragerii raspunderii asociatilor si administratorilor care s-au facut vinovati de faptele expres si limitativ stabilite de lege.

multumesc mult! dar tocmai asta nu vreau ptr. ca antecontractul de v. c. este incheiat cu o persoana fizica si in acest moment nu are absolut nimic sa pot executa.v-am spus ma amagesc ca va construi si in situatia in care eu imi vreau in continuare ap. ce sa cer in instanta?
Nu puteti cere instantei sa-l oblige sa construiasca. Obligatia de a construi (si de a vinde constructia) este o obligatie de a face. Neexecutarea acestei obligatii este sanctionata prin obligarea la plata unor daune. Asa graieste Codul civil.

asta este problema mea ca nu stiu ce sa cer instantei...rezolutionare nu... obligatia de a face nu merge .ce as pute cere ? sa-i cer numai penalitatile..dar si astea rezulta din antecontract care constituie titlul executoriu ....sa astept sa se prescrie ca probabil el asta vrea ca a mai vandul de 2 ori acelasi ap(nu pe al meu)
puneti-l in intarziere, trimite-tii adrese sau notificari, toate aceste demersuri trebuie facute cu dovada ca le-a primit. in cazul in care vrea sa invoce prescriptia, cu aceste documente puteti dovedi ca ati actionat in vreun fel, actiuni care intrerup cursul prescriptiei.
asta pana veti gasi o alta cale de a clarifica situatia.

Alte discuții în legătură

Ite incurcate rau kytyna kytyna buna seara,haideti sa descalcim impreuna niste ite foarte incurcate.As vrea sa fiu mai concisa dar daca nu va dau toate elementele sigur nu va puteti exprima ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract v.c.apartament elicrist elicrist buna ziua, va rog un sfat-- ce demers trebuie sa fac pentru a evita prescrierea unui antecontract v-c.(in octombrie se implinesc 3 ani de la data la care un ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract v.c. elicrist elicrist buna ziua, de f. multe ori am cerut sfaturi pe acest forum atat ptr. mine cat si prieteni si mi-ati fost de ajutor....apelez din nou la sfaturile dvs. .....2 ... (vezi toată discuția)