avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ani de vechime!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ani de vechime!

Am un unchi care a fost dat afara acum 5 luni.A auzit un zvon ca ,pentru a a-si continua vechimea in munca,trebuie sa plateasca lunar contributii(CASS,etc),chiar daca nu este angajat.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: LeeAna , utilizator 14:41, 25 Martie 2007

Am un unchi care a fost dat afara acum 5 luni.A auzit un zvon ca ,pentru a a-si continua vechimea in munca,trebuie sa plateasca lunar contributii(CASS,etc),chiar daca nu este angajat.Este adevarat?
[/quot

Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
da, poate incheia un contract de asigurare cu Casa Judeteana de Pensii. Potrivit Legii nr.19/2000 , se pot asigura în sistemul public, pe baza de contract de asigurare socială, în condiţiile prezentei legi, persoanele care nu se regăsesc în
situaţiile prevăzute la alin. (1), cele care nu se afla în plata unor prestaţii de asigurări sociale în sistemul public, cele care nu se regăsesc în situaţiile de la art. 38 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi cele care nu sunt asigurate.
În sistemul public stagiul de cotizare se constituie din însumarea perioadelor pentru care s-a datorat contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat de către angajator şi asigurat sau, după caz, s-a datorat şi plătit de către asiguraţi.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Nu are somaj.Nu are nici un venit el personal.

Alte discuții în legătură

Plata contributii sociale dupa somaj brezan brezan Buna ziua. La sfarsitul lunii octombrie mi se termina perioada de somaj.Nu am gasit loc de munca si as dori sa cotizez in continuare pentru pensie. Va rog ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari de sanatate c.mihaela c.mihaela Imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat in cazul in care esti demis si doresti sa-ti platesti singur contributia la asigurarile de sanatate (si ... (vezi toată discuția)
Pensie facultativa (asigurare in sistemul public) DAN P DAN P As dori sa ma inscriu facultativ in sistemul public de pensii si as dori sa stiu cat platesc la valoarea de venit asigurat (10.5 sau 31.3) (vezi toată discuția)