avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Daca sunt I.I. neplatitoare de TVA, trebuie sa platesc ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Daca sunt I.I. neplatitoare de TVA, trebuie sa platesc TVA la importul de de produse din SUA?

Daca am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA a carei activitate consta in importul de produse naturiste si cosmetice bio din SUA si comercializarea lor in tara, mai trebuie platit TVA-ul la intrarea produselor in tara? Stiu ca, in mod normal, atunci cand primesc produse din afara UE, trebuie platit TVA-ul, iar daca suma de pe factura este mai mare de o anumita cifra, se plateste si o taxa pe langa TVA. Insa daca importul se face pe I.I. neplatitoare de TVA, aceasta mai trebuie sa achite contravaloarea TVA-ului catre autoritatile vamale la primirea produselor?
Cel mai recent răspuns: Brigid , utilizator 20:48, 6 Mai 2010
da la import se plateste TVA, importul nu este scutit de TVA, TVA-ul il achitati in vama si taxele vamale la fel pentru import, altfel nu primiti liber de vama pentru marfuri, in acest caz nu conteaza ca sunteti neplatitor de TVA
Ok, am inteles. Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Plata tva achizitie extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Vreau sa va descriu un proces de vanzare cumparare si sa va intreb cine si unde plateste TVA ? 1.I.I inreg. in Romania ca si neplatitor de TVA ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)