avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor-acordare de la data ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor-acordare de la data pronuntarii divortului in 2007

Am divortat in 2007, minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare, nu am solicitat si nu s-a acordat pensie de intretinere pentru minor. Acum vreau sa introduc actiune pentru acordare pensie de intretinere pentru minor, de la data ramanerii definitive a hotararii de divort. Este posibil? si cum?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:03, 7 Mai 2010
Daca nu ati solicitat , nu vi s a dat. Introduceti actiune in instanta pentru pensie de intretinere in favoarea minorului.
sonni_io a scris:

Acum vreau sa introduc actiune pentru acordare pensie de intretinere pentru minor, de la data ramanerii definitive a hotararii de divort. Este posibil? si cum?
multumesc

Este posibila solicitarea pentru pensie de intretinere, dar nu de la data ramanerii definitive a hotararii de divort, ci de la data introducerii acestei ultime actiuni de pensie.
Nu mi-ati raspuns daca pot cere pensia de intretinere de la data pronuntarii divortului, deci pe ultimii 3 ani?
multumesc
Nu sunteti atent la raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de la care se acorda pensie de intretinere madalina15 madalina15 buna seara! care este data de la care se acorda pensia de intretinere?data pronuntarii sau data introducerii actiunii? multumesc! (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor BYA_NELY BYA_NELY pe data de 03.04.2009 s-a pronuntat divortul dintre mine si fostul meu sot,prin care mi s-a incredintat mie copilul minor si el a fost de acord sa plateasca ... (vezi toată discuția)