avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducerea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducerea pensiei de intretinere

Ma numesc Mihaela si am 3 copii minori.Primul copil,din prima casatorie este in custodia fostului sot,acesta castigand-o in 2003 in instanta cu bani si influenta,el fiind cetatean belgian si fiica mea la fel ptr ca am nascut-o acolo.Mi s-a stabilit o pensie de intretinere de 40 ron pana in,2008,in noiembrie cand cand m-a dat in judecata ptr majorare,iar de atunci 100 ron lunar.In tot acest timp eu nu am lucrat ocupandu-ma de ceilalti minori pe care-i am cu cel de-al doilea sot.
vreau sa-l dau in judecata sa cer micsorarea pensiei de intretinere deoarece venitul meu lunar este de 242 ron si cresc 2 minori cel mai mic in varsta de 6 luni si jumatate si cel mare 3 ani si 3 luni.ajutati-ma sa formulez cererea va rog
va multumesc
Cel mai recent răspuns: miha_79 , utilizator 11:12, 8 Mai 2010
Sugestia mea este sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele, nu numai sa fiti ajutata sa intocmiti o cerere de chemare in judecata.
Daca nu va permiteti nici plata taxelor judiciare si nici plata onorariilor unui avocat, faceti cerere motivata la barou pentru a vi se pune la dispozitie un avocat fiind scutita de plata onorariului, iar in instanta solicitati micsorarea taxei de timbru pentru aceleasi motive, pentru care trebuie sa depuneti dovezile necesare.
nu inteleg despre ce taxe vorbiti, eu am intrebat la judecatorul de servici si mi-a spus ca trebuie o cerere si copie dupa hotararea judecatoreasca nu am de platit nimic in plus.multumesc oricum
miha_79 a scris:

nu inteleg despre ce taxe vorbiti, eu am intrebat la judecatorul de servici si mi-a spus ca trebuie o cerere si copie dupa hotararea judecatoreasca nu am de platit nimic in plus.multumesc oricum

Actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti sunt supuse taxelor judiciare de timbru si timbrului judiciar si se taxeaza diferit,dupa cum obiectul acestora este sau nu evaluabil in bani.;)
da asa stiam si eu dar credeti-ma pe cuvant am intb judecatorul de servici si nu tb nici un ban,nicio taxa,doar asa cum ati spus dvs un avocat sa ma reprezinte
miha_79 a scris:

da asa stiam si eu dar credeti-ma pe cuvant am intb judecatorul de servici si nu tb nici un ban,nicio taxa,doar asa cum ati spus dvs un avocat sa ma reprezinte

Aveti dreptate! imi cer scuze!

Toate actiunile in materie de pensiei de intretinere ( stabilire, sistare, majorare micsorare) sunt scutite de taxa de timbru.:)

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere PaulHaiducu PaulHaiducu O cunostinta, mama a doua fete minore, a obtinut in justitie in ianuarie 2013, majorarea cuantumului pensiei de intretinere de la 65 lei la 116 lei lunar, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MrJuice MrJuice Buna ziua. Cateva intrebari as avea.-Cat mar costa sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Pentru a depune cererea de pensie alimentara trebuie platita taxa judiciara de timbru? mdanielam mdanielam daca trebuie sa platesc taxa de timbru , unde se plateste su cat trebuie sa platesc. va rog un raspuns urgent . multumesc (vezi toată discuția)