avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere

O cunostinta, mama a doua fete minore, a obtinut in justitie in ianuarie 2013, majorarea cuantumului pensiei de intretinere de la 65 lei la 116 lei lunar, pentru fiecare minora, de la fostul sot, calculat la salariul minim pe economie. Din lipsa banilor nu a avut angajat un avocat, iar la sedinta nu s-a prezentat nici ea nici fostul sot, fapt pentru care instanta nu a conoscut faptul ca paratul este angajat si are un venit net de peste 1400 lei lunar.
Totodata paratul nu a mai platit pensia de intretinere de cca. un an de zile.
Va rugam sa ne ajutati prin a ne arata ce trebuie facut.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: PaulHaiducu , utilizator 09:07, 16 Aprilie 2013
Poate deschide o noua actiune de majorare a pensiei de intretinere la care sa depuna dovezile privind venitul acestuia.

Si ar fi bine sa se prezinte la termenul de judecata... daca nu poate angaja un avocat care sa o reprezinte...
Multumim! Trebuie sa plateasca taxa de timbru, sau alte taxe pentru un nou proces?
Da, trebuie!

Taxa de timbru judiciar de 9 lei si timbru judiciar mobil 0,30 lei
Avem taxa de timbru pentru pensii de intretinere?

Daca este in termen, poate face apel si solicita calculul pensiilor la nivelul veniturilor tatalui. Dar asta presupune interes, nu o cerere pe care sa o aiba domnul in paza. Chiar daca nu se prezinta, poate face cereri in scris, trimite prin posta, poate urmari dosarul... ca in realitate posmagii nu se gasesc prea muiati.

Daca nu e in termen, cerere noua.

Pentru pensia din urma neceruta in cererea noua, executare. Sau sa vb cu tatal. Sau plangere penala, sunt zeci de discutii aici pe tema asta.
AVLIL a scris:

Avem taxa de timbru pentru pensii de intretinere?

...ups... eroare ... :O

nu avem ! :)

... se mai intampla, din graba si cu gandurile in alta parte ... :surrender:

Alte discuții în legătură

Cerere marire pensie alimentara szocsklara11 szocsklara11 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au ... (vezi toată discuția)
Dosar majorare pensie alimentara loredanamateescu loredanamateescu Buna dimineata, As putea depune un dosar de majorare pensie alimentara la judecatoria orasului de care apartin acum avand in vedere ca tatal copilului se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara VaidaMaria VaidaMaria Daca la divort am cazut de comun acord asupra cuantumului pensiei alimentare, pe viitor la o majorare de salariu se poate cere in instanta recalcularea ... (vezi toată discuția)