avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere marire pensie alimentara

Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au stabilit suma de 400 de lei pt. doi copii ceea ce nu reprezenta nici atunci (anul 2023 ianuarie ) o treime din salariul net al fostului meu sot. Salariul lui a fost majorat inca din anul trecut din luna septembrie .
Se poate rezolva aceasta cerere prin scrisoare ? Deoarece eu m-am mutat in alt judet cu copii mei.
Va multumesc !
Este necesar sa promovati o actiune de majorare pensie de intretinere in favoarea minorilor.
Pensia de intretinere poate fi stabilita si procentual , procentul maxim la care poate fi obligat debitorul putand fi de 33% din venitul net lunar realizat.
Actiunea o puteti depune si la instanta in a carei raza teritoriala domiciliati in prezent.
Inainte de a depune actiunea va trebui sa urmati procedura de informare cu privire la avantajele medierii.


Cererea de majorare e pensiei de intretinere presupune modificarea pensiei de intretinere, insa modificarea va fi operanta de la data sesizarii instantei de judecata, prin cererea de chemare in judecata.

Sumele de bani neplatite pe ultimii trei ani de zile pot fi dobandite, nu sunt prescrise.


Competenta teritoriala este alternativa , asa incat este competenta solutiona cauza atat judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza reclamant, cat si judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.


Veniturile realizate trebuie demonstrate, prin inscrisuri.Instanta de judecata se raporteaza la venitul net realizat.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- model cerere majorare mariana1985 mariana1985 buna ziua,vreau sa dau in judecata tatal copilului meu pt majorarea pensiei alimentare ca urmare a maririi salariului minim pe economie ,nu vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara VaidaMaria VaidaMaria Daca la divort am cazut de comun acord asupra cuantumului pensiei alimentare, pe viitor la o majorare de salariu se poate cere in instanta recalcularea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare continuarii pensiei de intretinere vasilicaserpe vasilicaserpe Buna ziua! Am depus la judecatorie un dosar pentru continuarea platii de intretinere major 18 ani -elev cuprinzand urmatoarele acte (copii)in trei exemplare ... (vezi toată discuția)