avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara- model cerere majorare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara- model cerere majorare

buna ziua,vreau sa dau in judecata tatal copilului meu pt majorarea pensiei alimentare ca urmare a maririi salariului minim pe economie ,nu vreau sa mai angajez un avocat pt asta... ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru tribunal?... multumesc
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:34, 14 Martie 2018
Pensia de intretinere poate fi raportata la venitul net realizat, daca paratul presteaza o activitate remunerata si obtine venituri ce prezinta caracter de periodicitate.

Pensia de intretinere esta datorata de la data introducerii actiunii judecatoresti.

Pentru motive temeinice, instanta de judecata poate dispune plata unei sume de bani globale, cu titlu de pensie de intretinere.

Instanta competenta a transa un proces avand ca obiect majorarea pensiei de intretinere este judecatoria in a carei raza teritoriala domcilieaza reclamantul ori judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.( legiuitorul a instituit competenta teritoriala alternativa).

Taxa judiciara datorata este in cuantum de 20 de lei.( altminteri , actiunea este anulata ca fiind netimbrata).

Pensia de intretinere poate atinge plafonul maximal prevazut de Codul civil, aceasta fiind stipulata in functie de nevoile creditorului, dar si in functie de posibilitatile de plata ale debitorului.

Indicati societatea angajatoare.

De asemenea, indicati probatoriile prin cererea de chemare in judecata, pentru a nu opera sanctiunea decaderii.

Cererea introductiva de instanta trebuie particularizata in functie de situatia de fapt.

Succes.

buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un model de cerere ptr majorare pensie alimentara,multumesc frumos!
Atentie nu faceti confuzie intre salariul brut si net.Salariul minim brut s-a marit la 1900 dar netul este acelasi 1163 ron.
Cat avea de platit pana acum si cat platea?Pensia de intretinere este raportata la salariu net nu brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste pensia alimentara? alinaoniga alinaoniga Buna ziua!asi dori si eu sa stiu ce sa fac in cazul in care am divortat in anul 2008 si atunci instanta mi-a incredintat copilul de 2 ani iar tatalui i-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tatianaardeleanu tatianaardeleanu Care sunt pasii pentru a da in judecata pt fixare pensie alimentara in urma angajarii fostului sot?La calcul sunt luate in considerare ca venit si bonurile de ... (vezi toată discuția)
Cerere marire pensie alimentara szocsklara11 szocsklara11 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au ... (vezi toată discuția)