avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar majorare pensie alimentara

Buna dimineata,

As putea depune un dosar de majorare pensie alimentara la judecatoria orasului de care apartin acum avand in vedere ca tatal copilului se afla in alt oras, iar toate dosarele s-au judecat acolo?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:45, 2 Septembrie 2013
In baza art.113 pct.2 NCC in cererile referitoare la obligatia de intretinere este competenta si instanta in a carei circumscriptie domiciliaza creditorul reclamant, adica minorul reprezentat prin dvs.
Multumesc mult.
Revin cu o alta intrebare la ce am spus in primul mesaj. Fostul sot poate muta dosarul in localitatea in care locuieste din diverse motive? Ce pot face eu ca dosarul sa fie judecat in orasul de resedinta al meu si al minorului?
Sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra.

Cauza va fi judecata de aceasta instanta de judecata , legiuitorul a instituit , in materie de pensie de intretinere, competenta teritoriala alternativa, putand opta in a sesiza instanta de judecata in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra , in calitate de reclamant sau judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentară Nicoleta Diana Nicoleta Diana Ce acte îmi trebuie pentru a redeschide un dosar din care nu a mai fost plătită pensia alimentară de aproximativ 6 ani? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala Ale80 Ale80 Buna ziua, Am un dosar civil, in care doi judecatori au pasat dosarul de la unul la celalat, ultimul pasandu-l cu totul la alta judecatorie (alt ... (vezi toată discuția)