avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract de inchiriere

Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar pt luna ianuarie, iar de o saptamana chiriasul a disparut lasand in urma o mizerie de nedescris si datorii la furnizorii de utilitati. Pentru acest contract eu mi-am platit datoriile la Finante si am inteles ca trebuie sa platesc in continuare impozitul pana cand reusesc sa reziliez contractul. Eu stiam ca platesc doar la sumele incasate. Ce pot sa fac pentru ca s-ar putea ca firma sa fie insolvabila si sa o dau degeaba in judecata? Au datorii si la Finante si am inteles ca sunt genul de persoane care tot falimenteaza pe firme si apoi isi fac altele
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:41, 7 Mai 2010
Trebuie sa solicitati prin instanta rezilierea contractului.
Verificati si contractul si vddeti daca aveti vreun pact comisoriu
si de ce grad.
ar fi bine sa luati legatura cu un avocat.
In primul rand trebuie sa reziliati contractul de inchiriere.
Rezilierea se poate face printr-o conventie de reziliere semnata de ambele parti contractante, sau printr-o actiune in instanta de constatare a rezilierii contractului de inchiriere motivat de neplata chiriei lunare.
Bineinteles mai exista si posibilitatea rezilierii de drept a contractului, dar numai daca un asemenea un asemenea pact comisoriu de grad III este inclus in contract.
Rezilierea contractului, in oricare din modalitati, ajuta la scutirea de la plata impozitului aferent veniturilor din chirie, dar si intr-o eventuala actiune in justitie pentru obligarea chiriasului la plata chiriei restante si a facturilor de utilitati.
Pe baza hotararii judecatoresti puteti incepe o executare silita, bineinteles daca chiriasul are conturi bancare sau bunuri ce pot fi executare silit.
Totodata, exista si posibilitatea de recuperare a sumelor datorate prin deschiderea procedurii falimentului, dar numai daca sunt indeplinite conditiile falimentului, prima dintre acestea fiind creanta in cuantum de 30.000 lei(aprox 8000 euro).
In situatia in care societatea este insolvabila, si nu se pot recupera datoriile nici prin executare silita si nici pe calea falimentului, ramane ca proprietarul spatiului sa suporte aceste pierderi.
1-Reziliere contract de inchiriere ;in raport de clauzele contractuale ,desfasurati demersurile legale de comunicare caz forta majora ,urmat de rezilierea unilaterala a contractului
2-Actiune in instanta ,care permite recuperarea sumelor acumulate
Asta daca societatea este de buna credinta;daca aveti informatii ca administratorul /
patronul desfasoara demesruri cu scopul concret a invoca fictiv starea de insolventa ,va puteti indrepta actiunea direct impotriva acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic, doresc rezilierea contractului gloria_damian gloria_damian Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - sunt proprietar si am incheiat un contract de inchiriere la 1 iulie 2013 pe o dorata de 2 ani (este ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)