buna seara
conform contract creditare, administratorul de comun acord cu banca isi transfera sumele respective intr-un cont personal.
cum inregistrez in contabilitate acest lucru.
multumesc!
asa cum ati pus intrebarea , operatiunea contravine legislatiei in vigoare ; va rog reveniti cu detalii
Societatea are datorii catre asociat? Asociatul este administrator ?
Dobanda creditului ramane pe seama cheltuielilor societatii ?
buna seara d-na Magda
1. societatea are datorii catre asociat.
2. asociatul este administrator
3.creditarea se efectueaza fara perceperea unei dobanzi -(acest lucru este stipulat in contractul de creditare)
Am inregistrat sumele cu care a creditat firma atunci cand a fost nevoie in contul 4551.1
Administratorul a mers la banca, i-a cerut copie bilant si ultima balanta, au incheiat un fel de contract servicii sau nu stiu ce (asa mi-a comunicat) si pe baza acelui contract el poate sa-si transfere online din contul firmei in contul personal specificand la explicatii " conform contract creditare"
atat mi-a comunicat...iar luna aceasta am obs ca a transferat o suma de bani si nu stiu cum s-o inregistrez...4551.1=5121?
:((
imi cer scuze : am fost nepoliticoasa : buna seara :">
As incerca o " separare " a operatiunilor si sa -mi spuneti daca am inteles corect speta :
1. Firma este datoare asociatului cu o suma de bani, inregistrata (in baza unui contract de creditare a firmei, da?) in contul 455.
2. Firma angajeaza un credit bancar . Din cite stiu bancile ofera credite societatilor pentru dezvoltare, in scopul afacerii , nu pentru consum , ca sa spun asa .
Acest credit are o dobinda , mai mult ca sigur.( despre aceasta dobinda era vorba in interventia de mai sus )
512=519 inregistrare credit
455=512 restituire imprumut asociat
Sa zicem ca dobinda creditului bancar este "trasa" din contul curent
666=512
Aceasta dobinda o consider nedeductibila fiscal pentru ca nu este o cheltuiala aferenta obtinerii de venituri.
Vorbim de asociat unic ? Sau sunt mai multi asociati ?
Sa-mi spuneti va rog, daca am inteles bine despre ce este vorba .
ps: acel contract de servicii de care spuneti ar trebui sa va fie dat sa-l studiati .
multmesc d-nul iulian...
d-na Magda, firma are bani in contul ei, nu trebuia facut imprumut in banca pentru inapoierea banilor catre asociat, numai ca eu as fi adus banii din banca in casa prin virament intern si din casa prin dispozitie de plata as fi inapoiat suma pe care adm o dorea...el nu a dorit asa si atunci a mers la banca, a discutat si s-a ajuns la incheierea unui pachet de servicii care ii permite sa faca transfer din contul firmei in contul personal ......poate nu sunt prea explicita, sunt incepatoare, nu inteleg foarte bine toate amanuntele in ceea ce priveste contabilitatea....de aceea multumesc Domnului ca exista acest forum :) .
Creditare firma
JENIFER
Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)